horoszkóp

Magát szabadította ki a nyerőgépbe szorult hároméves

2006.10.25. 18:00
A kisfiú bemászott egy plüssállatokkal teletömött nyerőgépbe, amit még a tűzoltók se tudtak kinyitni. A beadott csavarhúzóval így végül a gyerek szabadította ki önmagát.

A hároméves Robert Moore egy plüss Spongya Bobra vágyott, de annyira, hogy be is mászott érte a nyerőgép ajtaján. Akkor sem esett pánikba, amikor nem tudott kijönni: a beadott csavarhúzó segítségével ügyesen kieresztette magát - írja az Antigo Daily Journal.

Fredricka Biedermann asszony három unokájával sétált a Winsconsin megyei Antigo bevásárlóközpontjában, majd mindegyiküknek adott egy-egy dollárt játékgépezni. A legkisebb unoka, Robert egy Spongya Bob plüssfigurát szeretett volna kihalászni az egyik automatából, ahol egy joystickkel irányított fémkarral lehet megfogni a kiszemelt játékot. Mikor ez nem sikerült neki, a nagyi felajánlotta, hogy ő is megpróbálja, de a kisfiú elhárította: "Azt mondta, 'nem, majd én!', és miközben én épp egy második dollárt kerestem a pénztárcámban, ő levette a kiskabátját és bemászott az automata csapóajtaján" - mesélte az újságíróknak Biedermann nagyi, aki kis híján szívrohamot kapott a látványtól. "Megfordultam, kerestem, ő meg szólt, hogy 'itt vagyok benn, nagyi!'. Azt hittem, megáll bennem az ütő!"

A kisfiú egyébként egyáltalán nem esett pánikba, sőt kifejezetten élvezte a kalandot: végigölelgette az összes plüssállatot. "Én bezzeg úgy remegtem, mint a falevél!" - meséli a nagyi, aki az első pánik után azonnal riasztotta a személyzetet. A játékgép kulcsát azonban nem találták, így kénytelenek voltak riasztani a tűzoltókat, akik kevésnek bizonyultak a feladathoz. Hiába sikerült ugyanis feltörniük az egyik zárat, a plüssállatokat - és jelenleg a gyereket is - tartalmazó műanyag kocka belsejében további két reteszt vettek észre. Úgy gondolták, tesznek egy próbát, és beadtak egy csavarhúzót a hároméves gyereknek.

"Nagyon ügyes volt, az egyik sarokba felhalmozta az összes plüssállatot, és a csavarhúzóval sikerült kipiszkálnia a reteszt. Látniuk kellett volna" - újságolta a büszke nagyi. Robert tehát önmagát szabadította ki, amiben nem kis szerepe volt annak, hogy végig nyugodt maradt, és nem esett pánikba, ahogy a gyerekek nagy része valószínűleg tette volna. A történet mégsem teljesen happy endes: a kisfiú ugyanis Spongya Bob nélkül tért haza. Szerintünk simán megérdemelte volna.