Szerelmi tragédiához vezetett az olimpia

2004.08.11. 17:10
Barátja féltékenységi jelenete késztette arra Eleni Ioannu-t, a görög olimpiai csapat cselgáncsozónőjét, hogy kiugorjon barátjával közös lakásuk erkélyéről - mindezt hat nappal a játékok nyitóceremóniája előtt. Bűntudattól hajtott barátja, Giorgos Chrisostomidis ugyanígy tett két nappal később. Jelenleg mindkét fiatalt kórházban ápolják, és nem lehet tudni, túlélik-e kis híján sikeres öngyilkossági kísérletüket.
Az Apogevmatini Daily című görög lap szerint a pár másfél éve élt együtt. A fiatalember - aki kisgyerekkorában vesztette el édesapját és nagyszülei nevelték fel - megismerkedésükig drogfüggő volt, de Ioannu-nak sikerült elérnie, hogy a fiú végre elvonókúrának vesse alá magát. Hiába járt azonban sikerrel, drogos múlttal még ezután is nehezen talált állást, bár barátnője végig mellette volt és tartotta benne a lelket. "A lány segített neki lejönni a drogról, a fiú viszont ettől túlságosan is ragaszkodni kezdett hozzá" - írja a helyzetről az Eleftheros Typos című lap.

Pánikban cselekedett

Chrisostomidis vallomásában azt állította: attól borult ki, hogy kedvese nélküle (viszont más atléták társaságában) fog majd lakni az Olimpiai Faluban. A férfiban ez a rövid távollét is bizonytalanságot és dühöt keltett, ami szorongáshoz vezetett: félt, hogy elveszíti barátnőjét. "Először csak kiabáltak, később pofonvágta a lányt, aki az első pánikban visszaütött, majd kirohant az erkélyre és levetette magát" - írja a lap.

"Épphogy csak túljutott egy nagyon kemény felkészülési perióduson, emellett nehézségei voltak a párkapcsolatán belül, mindez együttesen vezetett ide. Arra kérek minden görögöt, mondjon el érte egy imát!" - kéri az intenzív osztályon fekvő Ioannou edzője, Giorgos Boutakis.

Büntet

"Az Elenivel történtek után elvesztette a talajt a lába alól" - idézte az újság Chrisostomidis barátait. A fiút teljesen lesújtotta a bűntudat és magát hibáztatta a lány sérüléséért. A fiú önmaga felett ítélkezett: "Hétfő délben nagymamájával ebédelt a lakásban, amikor hirtelen azt mondta: "Elenivel akarok lenni", felállt az asztaltól és leugrott az erkély ugyanazon sarkából, mint ahogy a lány tette." - írja az Eleftheros Typos.