Felívelt a metrón lelőtt modell karrierje

2004.06.10. 09:47
Monica Meadows épp egy modellválogatásra tartott, amikor a metrón rálőttek. A lány csodával határos módon megúszta a szerencsétlenséget, és úgy tűnik, karrierjének sem lőttek: mióta a média felkapta a történetet, sorra érkeznek hozzá a jobbnál jobb ajánlatok.
"Pár héten belül biztos újra metróra ülök" - mondta el a 23 éves feltörekvő színésznő a New York Daily News-nak. "Nap mint nap emberek milliói közlekednek így, és nem történik velük semmi."

Monica Meadows
A jelenleg modellként és színésznőként dolgozó fiatal lány múlt kedden a Glamour magazin egyik válogatására tartott, amikor lövés érte a New York-i metró W vonalán, a Time Square megállónál. A 9 milliméteres lövedék a mellén érte a lányt, és a bal lapockája felett távozott, alig pár centivel kerülve el a létfontosságú szerveket, ami az orvosok szerint szinte csodával határos. A fiatal modell nem látta, ki lőtt rá, és a rendőrség sem találta meg az elkövetőt. Meadows azonban úgy gondolja, hogy a lövés nem neki szólt, csak véletlenül futott bele, ezért attól sem tart, hogy ismét megtámadják.

A kórházból Hollywoodba

"Hiszek Istenben, és úgy gondolom, az ő keze lehet abban, hogy ilyen szerencsés voltam." - fogalmazott Meadows, akit két nap múlva kiengedtek a kórházból, és másnap már az országos nézettségű Today beszélgetőműsorban számolhatott be kalandjáról. Ezt követően a modellügynökségek azonnal ajánlatok tömkelegével árasztották el a manhattani otthonában lábadozó lányt. "A menedzserem szerint szinte minden New York-i ügynökség megkeresett, sőt még Hollywoodból is hívtak." - mondta el a Daily News riporterének Meadows, akit egyelőre nem részegített meg a hirtelen jött ismertség: "Casting-meghívásokra elég lehet, ha az ember gyorsan ismertté válik, de szerepeket csak a tehetségemmel kaphatok."

A castingot is megnyerte

A georgiai születésű fiatal lány másfél éve érkezett New York-ba szerencsét próbálni: azóta játszott egy kisebb szerepet a "Law & Order: Criminal Intent" című krimisorozatban, és emellett modellkedéssel egészítette ki jövedelmét. Most valószínűleg plasztikai műtéttel kell majd eltüntetnie kebléről a golyó ütötte heget, bár a Glamour magazin ezzel együtt is őt választotta augusztusi számának A Hónap Hőse rovatába. Az újság főszerkesztője, Cindi Leive elmondta, hogy Meadows személyisége nagy hatást tett rájuk, ugyanakkor kicsit felelősnek is érzik magukat, amiért a lányt pont útban hozzájuk érte a lövés.