horoszkóp

Áramoltassa helyesen a csít lakásában!

2005.06.15. 13:26
Nem tudja, hova tegye a porcelántigrist, hogy a gyerek jobb jegyeket kapjon az iskolában? Lehet, hogy a szekrénysarok zavarja az álmát? Szeretné megtalálni élete párját, de nincs pénze gyémántdelfinekre? A Feng Shui a térrendezéssel javítja sorsát, Feng Shui-tanácsadónk pedig önnek segít.
A Feng Shui egy több ezer éves ősi kínai filozófiarendszer illetve térrendezési módszer. A természet és az ember összhangjának megteremtésén alapul. Eszerint az ember energiáit a Föld energiáival kell összehangolni, s az így keletkező harmóniát a saját javunkra kell fordítani.

A Feng Shui neve szó szerint vizet és szelet jelent. A módszert először arra használták Kínában, hogy megfelelő temetkezési helyet találjanak a halottaiknak. Felfogásuk szerint az élők és holtak világa két külön világ. Nem keveredhet a kettő egymással. Az élők szerencséje, élete szoros összefüggésben van halottaik zavartalan nyugalmával, nyughelyével.

Lakberendezés, sorsjavítás

Tekintse meg képeinket!
A Feng Shui sokáig - különösen Nyugaton - az otthon nyugodt és kiegyensúlyozott légköréről gondoskodott, az elmúlt években azonban kilépett a magánélet négy fala közül, és életünk legkülönbözőbb területeinek meghódítására indult. Eljutott és sikerrel meghódította a munkahelyeket, elsősorban irodákat, szállodákat, üzleteket - cukrászdákat, éttermeket, teljes irodaházakat, bevásárlóközpontokat.

Szeretnénk megismertetni a Velvet olvasóival a Feng Shui általános alapelveit, naponta használható praktikáit, s igyekszünk jó tanácsokat adni számukra. Tegye fel kérdését emailben!

Keleti oldal, nyugati oldal

Sokakban felmerülhet a kérdés: hogyan teremthet harmóniát a magyar vagy az európai lakásokban, irodákban, üzletekben a térrendezés művészete? A kínai kultúrából származó tudomány befolyással van mindennapjainkra, alkalmazásával jobb irányba terelhetjük életünket, életvitelünket. A hasznos és ártó energiák alakítják környezetünket és ennek hatására különböző életfázisainkat. Úgy vélem, nagyon fontos, hogy a magyar körülményeknek megfelelően használjuk a kínai térrendezés művészetét, kicsit a saját lehetőségeinket figyelembe véve, és eszerint némileg átformálva.

A pozitív energia (seng csi) áramlása kiegyensúlyozott párkapcsolatot, jó egészséget, több pénzt, hírnevet és gyermekáldást eredményez. Ha viszont áthágjuk az írott és íratlan szabályokat, az bajt hozhat ránk, boldogtalanság, betegeskedés és egyéb veszteségek formájában.
Fontos, hogy ismerjük a jin és jang fogalmát, hisz ez mutatja meg számunkra, hogy egy adott helységben mi alkot egészet, s ha az nem megfelelő, hogyan juthatunk el a kerek egész megvalósításához. A jin-jang szimbólum a teljesség, az örökös körforgás, a folyamatos kölcsönhatások szimbóluma, egységek és ellentétpárok, a teljesség maga.

Dobja ki a gyümölcscentrifugát!

A környezetünkben található tárgyak mind sugároznak valamilyen energiát, így fontos, hogy csak olyanok vegyenek minket körül, melyek jó érzéssel töltenek el. Ha bármely használati tárgyunk meghibásodik, ne halogassuk annak javíttatását! Ha rosszra fordulnak a dolgok magánéletünkben, munkahelyünkön vagy vállalkozásunkban, felül kell vizsgálnunk az egész területet.

Klikk a képre!
A Bágua térkép a kínaiak "varázseszköze", feltárja az életenergiák nyolc sajátos megnyilvánulási módját. Ez nem más, mint egy olyan nyolcszög, amely egy középpontból és nyolc szektorból áll, tartalmazza a szimbolikus iránytűként működő, az élethelyzetek térképének nevezett nyolc trigramot, melyek segítségével megállapíthatók a vizsgált terület külső belső energiái. Segít a legkülönbözőbb életterületek meghatározásában és megtervezésében. A Bágua térkép által meghatározott területek megerősítésére sokféle eszköz áll rendelkezésünkre, melyek rendszerint nem igényelnek különösebb anyagi beruházást, hisz minden lakásban megtalálhatók. Ilyenek a fényképek, a növények, a poszterek, a lámpák, az emléktárgyak és az egyéb díszítőtárgyak.

A térrendezésben a világot alkotó öt elem (tűz, föld, fém, víz, fa) harmóniája is nagyon fontos. A Feng Shui többek között az öt elem tanára épül, mely szerint az emberre, házra, a csi áramlására különböző energetikai rezgésállapotok is hatnak. Színek, formák, égtájak, emberek és lakások egyaránt besorolhatók ezen elemek közé. Ha megfelelően használjuk ezen elemek építő hatásait, akkor az öt elem harmóniája szerencsét hoz életünkbe.

Takarítani se árt

Sose feledkezzünk meg a Feng Shui egyik legfontosabb alapszabályáról: a rendről és a tisztaságról. Ha ezt kialakítjuk magunk körül, akkor ezt családunk, barátaink, munkatársaink is meg fogják érezni. Ha kellemetlenül érzi magát otthonunkban egy barátunk vagy családtagunk, hamarabb elmegy tőlünk, s ritkán visszatérő vendégünk lesz. Rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy elérjük célunkat, s ez környezetünket is megelégedettséggel töltse el. Ha törekszünk arra, hogy harmóniát teremtsünk életünk más-más színterein, az fejlődőképessé, és kiegyensúlyozottá tesz minket.

A Feng Shui nem varázsszer, amellyel problémáinkat azonnal orvosolhatjuk, azonban segítségünkre lesz abban, hogyan éljünk egészségben, harmóniában saját magunkkal és környezetünkkel.