horoszkóp

Kézbe dobja a hideg sört az évszázad fejlesztése

MTI
2007.03.02. 11:46
Ha lusta kimenni a hűtőig a hideg sörért, ruházzon be távirányítós sörvető hűtőre. A géppel minden, a sör megszerzésével járó fáradság megspórolható. Egy hátránya, hogy a masina fejbe találhatja az ügyetlen sörivót.

Távirányítós sörvető hűtőt fejlesztett ki egy amerikai feltaláló azok számára, akik még arra is lusták, hogy felálljanak foteljükből és elbattyogjanak fridzsiderükig az italért - adta hírül a távirati iroda a Mirror című brit lap nyomán.

Távkapcsolóval működik a robotcsapos

A hűtőt célszerű a tévé mellé tenni, hogy ne kelljen még a fejet sem elfordítani a robotcsapos aktiválásához, és a megszomjazott szemből kaphassa el a sört. A távkapcsoló kezelése viszont nincs gépesítve, azon mindenkinek magának kell benyomnia a megfelelő gombot, amely mozgósít egy kis liftet. Azon érkezik fel a hűtő belsejéből a sör az elektromos katapultba. A sörvető hatótávolsága 3 méter. A katapultos hűtőbe 10 doboz sört lehet betárazni, további 14-et pedig hűtve tartalékolni.


Robotic Beer Launching Refrigerator - Click here for funny video clips

A kifejlesztés 1500 dollárjába - 300 ezer forintjába - került John Cornwellnek, akinek a nevét bizonyára sokan áldják majd - például feleségek, olyanok, akiknek alapfeladatkörükbe tartozik a sörszervirozás.

Nehogy fejbevágjon

"Heverészés közben jött az ötlet, hogy mi lenne ha nem én mennék a sörhöz, hanem a sör jönne hozzám" - idézte Cornwellt a Mirror című brit lap. A férfinak három hónapjába telt megkonstruálni a sörvető hűtőt. A találmány apró hátulütője - figyelmeztet Cornwell -, hogy fejbe találhatja gazdáját lövedékével, ám ez a veszély az elkapási rutin fejlesztésével könnyen csökkenthető.

Klikk!

A sörvetővel nem csak azt lehet megspórolni, hogy fel kelljen állni a fotelból és elmenni a hűtőig, hanem azt is, hogy ki kelljen nyitni annak ajtaját, végigpásztázni szemmel, hogy hol a sör, aztán megfogni, kiemelni, a hűtő ajtaját becsukni, megfordulni, visszagyalogolni a fotelhez találni és leülni.