horoszkóp

Bezárták Michael Jackson Neverlandjét

2006.03.10. 11:12
Lehúzta a rolót Michael Jackson mókatára, mivel az expopbálvány nem fizette embereit. Az állatokat - akik feltehetően jobban vannak, mint a molesztálás alól felmentett celebritás - most állatvédő szervek képviselői gondozzák.

Bezárták a kaliforniai állami hatóságok csütörtökön Michael Jackson birtokát, a Neverland Valley Ranch-ot, mert a sztár nem fizette alkalmazottjait, még egészségbiztosításukat sem törlesztette, derült ki az MTI értesülései alapján.

Tartozás és büntetés

A rendelkezés értelmében az egykori pop-világsztár nem alkalmazhat senkit mindaddig, amíg tartozásait nem rendezi, ráadásul még 169 ezer dolláros bírság kifizetésére is kötelezték. A több mint ezer hektáros birtokon lévő állatkert lakóit egyelőre a helyi állatvédő szervek képviselői gondozzák.

Neverland Valley Ranch

Jackson fizetési hátralékaira januárban derült fény. Az énekes anyagi helyzete alaposan megrendült az évekig húzódó per miatt, amelyben kiskorú fiúk szexuális zaklatásával vádolták. A rossznyelvek szerint ő és családja nem kis összeget áldoztak arra, hogy a per esküdtjei végül ártatlannak találják. A tavaly júniusi ítélet óta Jackson ideje nagy részét Bahreinben tölti és ritkán látogat Neverlandbe, nyilván rossz emlékek kötik a helyhez, hiszen a vidám- és állatpark melegágya lehetett (volna) a gyermekmolesztálásnak. A sztár már nem szándékozik visszatérni az államokba, így feltehetően állatparkja sem fog hiányozni neki túlságosan.

Az állatok jól vannak

Mit azt a Velvet korábban megírta, a Peta nevű állatvédő egyesület kezdeményezésére még januárban vizsgálatot indított az amerikai mezőgazdasági miniszter, hogy kiderítse: megfelelő körülmények között tartják-e az állatokat a neverlandi magánállatkertben. "Figyelmesen megvizsgáltuk a panaszt, és egy állatorvos-nyomozó határozottan arra jutott, hogy az állatok jó állapotban vannak" - mondta akkor Darby Holliday, a Mezőgazdasági Minisztérium szóvivője.

Michael Jackson birtokán több elefánt, zsiráf, láma, különböző hüllők, orángután, tigris, krokodil és egy oroszlán él. Lisa Wathne, a Peta szóvivője kijelentette, hogy a Mezőgazdasági Minisztérium ellenőrzései nem komolyak, és hogy a szervezet a védett elefántok és orángutánok ügyében egy másik amerikai hatósághoz fordul.