horoszkóp

Tizenhat éves lányt vesz el az afrikai király

2004.09.06. 13:06
III. Mswati, szváziföld királya tizenkettedik feleségéül egy serdülő lányt választott. A tizenhat éves hölgyön AIDS-tesztet végeztek el, de az anyakirálynőtől még áldást kell kapnia, mielőtt a hétvégén bemutatják, mint a király jövendőbelijét.
Az afrikai kontinens utolsó teljhatalmú uralkodója a szváziföldi Miss Teen választás egyik döntősét szemelte ki soron következő nejének - tudta meg az AFP hírügynökség a királyi családhoz közel álló forrásokból.

Topless nádvágás

A tinédzser a szépségverseny után részt vett az éves nádtáncon, ahol az ifjú szüzek fedetlen mellekkel nádat vágnak, ezt összekötözik és felajánlják az uralkodónak, majd táncot ejtenek előtte, hogy tetszését elnyerjék. A ceremónián több tucat tehenet is feláldoznak. A brutális illetve pornográf elemekkel tűzdelt törzsi ünnepségen figylet fel a lányra a keménykezű uralkodó.

"Igen, van egy bizonyos hölgy, aki jelenleg a királyi vendégházban lakik, de a nevét nem árulhatom el" - nyilatkozta egy szemtanú a hírügynökségnek. A forrás azt is elárulta, hogy a tizenhat éves hölgyön AIDS-tesztet végeztek el, de az anyakirálynőtől még áldást kell kapnia, mielőtt a hétvégén bemutatják, mint a király jövendőbelijét.

Az AIDS-tesztre nem véletlenül volt szükség, hiszen Szváziföld a világ legnagyobb arányban fertőzött területe. Az ENSZ becslései szerint ugyanis az 1,1 milliós lakosságú országnak 38,8 százaléka fertőzött HIV-vírussal.

A helyi kormányzó, Jim Gama még nem erősítette meg a hírügynökség értesülésiet. "Ha szerelmes lesz valakibe, Önt ki kérdezgeti erről? Ez egy személyes ügy, ezért nem nyilatkoznék róla" - magyarázta.

Asszonyhalmozás

A harminchat éves önkényúrnak hivatalosan eddig tizenegy felesége és egy menyasszonya van. A hírek szerint azért van szüksége feleség pótlásra, mert két korábbi asszonya júniusban dezertált, miután királyi család kegyeit vesztette. Az egyik nyilatkozó szerint az uralkodó "szépséges, fiatal virágszálakkal" akarja feldobni a palota hangulatát.

A poligám Mswati, akit népe "Ngweyama"-ként, magyarul oroszlánként is emleget, 1986-ban, tizennyolc éves korában került a Dél-Afrika és Mozambik között elterülő ország élére. Apja, II. Sobhuza király országát függetlenítette brit fennhatóság alól. Nyolcvankét éves korában halt meg, és élete során több mint hetven felesége volt.