horoszkóp

Anettka lenne kormányszóvivő

2007.03.06. 11:53
Demcsák Zsuzsa aligha húzza ki a kormányszóvivői poszton a kormányzati ciklusból hátralévő három évet. Ki jöhet utána? A folyton vigyorgó Kiszel Tünde? A kitárulkozó és befogadó Kelemen Anna? A felső tízezer és a börtönök világát is ismerő Zalatnay Sarolta? Vagy az Oroszországgal jó kapcsolatokat ápoló, tömegosztlatásra is bevethető Anettka? Döntsenek a Velvet olvasói!

Zalatnay Sarolta

A énekesnő a legkülönfélébb társadalmi rétegek között is kiismeri magát, hiszen volt már ünnepelt sztár és van némi sittes rutinja is. Nincs takargatnivalója, lévén, hogy egyszer már levetkőzött a Playboynak, nemi életével pedig - irodalmi munkássága révén - az egész ország tisztában van. Amíg Zalatnay kormányszóvivőként tevékenykedik, nincs veszélyben a környezete, mert Cini addig sem foglalkozik pénzügyekkel. Ráadásul mostanában nagyon ráér. Jól elfoglalná magát a decemberre halasztott koncertig. Zalatnay Sarolta ennek ellenére szerényen jelezte, hogy nem vállalná a felkérést, mert nem tud mellébeszélni, mindig megmondja az igazat. Úgy gondolja, ebben a pozícióban nem hasznos az őszinteség. Sokkal szívesebben ajánlaná saját maga helyett Sebeők Jánost, mert "nagyon intelligens és népszerű személyiség". Ha mindenképp a gyengébb nemből kellene választania, akkor egy "jó és erőskezű nőt" javasolna. Olyasvalakit, mint Ruttkai Éva vagy Honthy Hanna.

Anettka

Az első számú trash-tévé sztárja politikailag jó választás lenne, hiszen nemcsak jól beszéli az orosz nyelvet (eredeti foglalkozása orosztanár) de jó kapcsolatokat is ápol Oroszországgal, hiszen járt már Csillagvárosban. Anettka azért is jó döntés, mert meztelenül tömegoszlatásra is bevethető, továbbá a végtelenségig képes magyarázni a nyilvánvalóan megmagyarázhatatlant; maga is elhiszi, amit mond. Például a mai napig meg van győződve arról, hogy ő a második magyar űrhajós. Abban is megingathatatlan, hogy jó kormányszóvivő lenne belőle, ezért el is vállalná a feladatot. A kormány ebben a ciklusban olyan intézkedéseket kénytelen kommunikálni, amelyekhez egy "kifejezetten szuggesztív személyiség" szükséges, ő pedig kétségtelenül az - vélekedik saját magáról. Ha megfúrnák a szóvivői karrierjét, szerinte Fekete Pákó léphetne a helyébe. "Zavarosan kommunikál a kormány, Pákó is zavarosan beszél, így nem lenne zavaros a kommunikáció" - csillogtatta meg Anettkás humorát a műsorvezetőnő.

Kiszel Tünde

Alighanem a legmagasabb ingerküszöbű jelölt, jól tűri, sőt, talán észre sem veszi, ha komplett hülyének nézik. Minden lehetőséget megragad, hogy kiélhesse exhibicionizmusát, szívesen szerepel kamerák előtt, így brillírozhatna a kormányülések utáni sajtótájékoztatókon. Permanens vigyorgási kényszere miatt jókedvűen jelenthetné be az újabb megszorító intézkedéseket. Egyelőre azonban nem vállalná a kormányszóvivői posztot, mert családi problémái adódtak. Kiszel szerint ehhez az álláshoz illik legalább egy felsőoktatási intézménytől szerzett diplomát meglobogtatni. "Ami még elengedhetetlen, hogy empatikus legyen az ember" - tette hozzá a műsorvezetőnő. Magát túl becsületesnek és érzelmesnek gondolja ehhez a munkához, ami szerinte egész embert kíván. Nem is érti Demcsák két pici gyermekkel miért fogadta el ezt a kihivást. Azt is leszögezte, hogy az eddigi tapasztalatok szerint ez nem egy nyugdíjas állás; nem hiszi, hogy beéri a kormány egy szóvivővel a ciklus végéig.

Kelemen Anna

A pornós múltú szőkeségtől alapvetően őszinteséget várhatnánk, hiszen ami a szívén, az a szilikonos száján, de szükség esetén remekül képes hazudozni, kimagyarázni a magyarázhatatlant. Szájából hitelesen hangzanának az "Elkúrtuk", a "Kurva ország" és egyéb érzelmi töltetű bejelentések. A támadásokat jól tűri, eddig is sokat kellett nyelnie, ráadásul mostanában komolyabb feladatokra vágyik. Filmes múltjából tudjuk, mindenre nyitott, kitárulkozó és befogadó személyiség, szükség esetén tömegigényeket is képes kielégíteni. Kelemen Anna számára nincs lehetetlen. Díjszabása ismert: ezer eurós óradíjért akár ellenzéki szavazatokat is szerez a kétharmados törvényekhez.

Viszont alighanem Annácska lenne a legdrágább kormányszóvivő, állítólagos tarifáját figyelembe véve havi 160 ezer euróba kerülne az alkalmazása. A pénzre nagy szüksége van, hiszen - saját bevallása szerint - havonta egymillió forintot is költ a testére. A kormányzati kommunikáció számára hasznos lehet az a különleges képessége, hogy képes nyom nélkül felszívódni és csak akkor nyilatkozik, amikor neki tetszik. Most például nem tetszett, így nem tudtuk tőle megkérdezni, elvállalná-e a kormányszóvivői feladatokat.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft