horoszkóp

13 megoldás idegesítő szomszédok ellen

2007.02.21. 14:08
A Cseh Tamás és alsó szomszédja között zajló háborúból rengeteg ötletet meríthettek az egymással hasonlóan rossz viszonyban álló szomszédok. Ha esetleg mégsem, összeállításunkban 13 megoldási módot kínálunk szomszédja elüldözésére. Válassza ki a legmegfelelőbbet, amivel szétidegelheti a másik lakás lakóját, vagy a rezisztenciát megelőzendő, alkalmazza felváltva a legszimpatikusabbakat. De mindenekelőtt szavazzon arról, hogy mivel üldözné ki a világból kellemetlen szomszédját!

Zene-bona

A szomszédbosszantás legbiztosabb és legkreatívabban művelhető módszere a zenehallgatás. Csak egy cd-játszó, erősítő és két hangfal szükséges hozzá. Mindegy, milyen zenét használunk, a szétidegelés lényegét a basszusok hordozzák. Az alacsony frekvenciájú, ütemes zaj ugyanis minden falon áthatol. És mivel monoton, nagyon idegesítő. Hátránya, hogy kedvelt szomszédaink körében is ellenségeket szerezhetünk, és ránk hívhatják a rendőrséget.

Zongoralecke

Aki a passzív zenehallgatásánál jobban kedveli az aktív muzsikálást, szánjon a szokásosnál több időt a gyakorlásra. Kezdje az alapoknál, a skálázásnál illetve a hármashangzatoknál. Használhatunk zongorát, klarinétot, trombitát vagy a saját hangunkat. Mire valamennyi hangnemben végigjátszotta, begyakorolta a leckét, a szomszéd garantáltan túl van több szem Xanaxon. Kitartással a szomszéd elköltözik, Önből pedig remek muzsikus lesz. A dobszerkó azért ennél is jobb.

Vau!

Szintén akusztikus idegelési terápiára használható a csaholó kutya. Csak be kell zárnunk a szomszéd hálószobájával közvetlenül szomszédos helyiségbe. A magára hagyott eb kétségbeesetten vagy sértődötten ugatni kezd és fáradhatatlanul folytatja akár órákon át. Leginkább vékony válaszfalú, régi építésű belvárosi vagy panellakásban alkalmazható módszer. De csak addig, míg meg nem jelennek a riadóztatott állatvédő szervezetek az ajtóban.

Fapapucs, mérgezett egér

Az alsó szomszéd kikészítésére alkalmas a fapapucs, hölgyek használhatnak tűsarkú cipőt is az éjjeli illetve hajnali órákban előre megfontolt szándékkal elkövetett fel-alá rohangáláshoz. Előtte feltétlenül tekerjük fel a szőnyeget. Még intenzívebb hatást lehet elérni kövezett lakásban. Ha felcsönget a szomszéd, zsiráfos mamuszban nyissunk ajtót és mutassunk teljes tanácstalanságot a zaj forrását firtató ingerült kérdésre.

Éjjeli lakberendezés

Kissé fárasztóbb, de egészséges módszer a szoba gyakori átrendezése, lehetőleg éjszaka, esetleg vasárnap délután, amikor épeszű emeberek szundítanak egyet. A bátrabbak és erősebbek próbálkozhatnak a szekrények tologatásával, a nyeszlettek vagy idősek a székeket is húzogathatják a parkettán, kövön. Ejtsünk le középnehéz tárgyakat például lexikonokat a földre, esetleg indítsuk el a fúrógépet, kalapáljunk, szögeljünk bármit. Nem csak az éjjel.

Hajnali látogatások

A többi lakó álmának megzavarása nélkül is alkalmazhatjuk az alvásmegvonás módszerét, csak ki kell őt csöngetni az éjszakai órákban, kérve, hogy tegye halkabbra a tévét, rádiót, fejezze be a kalapálást, esküdözve, hogy csakis tőle szűrődhetnek át a zajok. A változatosság kedvéért azért is becsöngethet hajnali háromkor, hogy hajszárítót, parfümöt, cukrot, sót kérjen kölcsön.

Döglött galambot a
Szolgálati közlemény
Aggódó olvasóink kérésére felhívjuk a figyelmet, hogy csak egészen kis galambot, egeret, húst, májat szabad használni, különben eldugul a kémény, megfullad a szomszéd (ezt mi sem akarjuk) és akkor az egész ház szagolhatja a büdöset.
kéménybe

Csöndesen is pokollá tehetjük a gyűlölt szomszéd életét. Kissé bonyolult és kockázatos, de jó befektetés romlandó nyers hús, máj, esetleg döglött egér, galamb kéménybe helyezése. Arra feltétlenül ügyeljünk, hogy a gyűlölt szomszéd lakásában működő gázkészüléknek szellőzést biztosító kürtőbe helyezzük a rothadás során permanens hullaszagot árasztó tetemet, különben saját otthonunkat vagy számunkra kedves szomszédunk lakását tesszük lakhatatlanná.

Macskahugyoztatás

Gangos körfolyosós házakban kandúr macskákhoz is fordulhatunk segítségért. Ezek az amúgy kedves állatok köztudottan elviselhetetlen feromontartalmú vizelettel jelölik meg életterük számukra igen kedves szegleteit. Gyűlölt szomszédunk lábtörlőjét némi glicerinnel vagy hipóval tehetjük vonzóvá számára. Ki tudja, miért, a kandúron ettől ellenállhatatlan vizelési kényszer lesz úrrá és telehugyozza a szomszéd ajtaját.

Tejjel pácolt ablakpárkány

A friss levegőt is megvonhatjuk bosszantásra ítélt szomszédunktól, ha hozzáférünk ablakpárkányához. Nyári melegben locsoljunk tejet a párkányra, lehetőleg úgy, hogy be tudjon szívódni a falba a repedéseken. Kizárólag nem ultrapasztőrözött, nem tartós tej alkalmas e célra. A hőségben ugyanis a hagyományos tej hamar rohadni, bűzölögni kezd, s a gyanútlan lakástulajdonos még csak le sem tudja mosni, lévén, hogy a fal ontja magából hullaszagot. Hasonló eredmény érhető el egy fémpárkányra dobott, használt óvszerrel. A globális felmelegedés idővel megteszi hatását.

Autótúráztatási tortúra

A korán kelők autóval is kikészíthetik a szomszéd idegeit, ha hajnali három és hat között rendszeresen járatják a motort a gyűlölt lakó hálószobájának ablaka alatt. Mire a szomszéd szeméből végleg elűztük az álmot, vérnyomását pedig 180/120-ra tornásztuk fel, az autó utastere is épp kellemesen bemelegedett, így két legyet ütöttünk egy csapásra. Csak nehogy a többi szomszédot is ellenségünké tegyük a módszerrel.

Egyetemisták, szobrászok, kurvák

Ha nem akar időt és energiát áldozni nem kedvelt szomszédja bosszantására, könnyedén rábízhatja másokra a feladatot és még némi pénzt is kereshet. Elég, ha lakását átmenetileg kiadja hangos egyetemistáknak, válófélben lévő alkoholista párnak vagy szobrászt költöztet be otthonába. Ha nem ismer kőfaragó mestert, üzletelhet kuncsaftjaikat szobán fogadó prostituáltakkal, esetleg hangos szvinger partik céljára is átengedheti otthonát az esti órában.

Kiadó lakás

Hirdesse meg gyűlölt szomszédja lakását eladásra vagy bérbeadásra! Ha nem ismeri az illető telefonszámát, akkor sincs baj. Egyeztessen jó késői időpontokat anonim kártyás mobilon az érdeklődőkkel és rendelje őket a szomszéd lakására. Legjobb, ha félóránként követik egymást a vásárlók és bérlők este 9 és 11 között. Az éjszakát telefonos prostituált házhoz rendelésével koronázhatja meg. Szomszédja nem igazán fog örvendezni, ha éjfélkor kihívóan öltözött transzvesztita csönget be hozzá, szexuális ajánlattal.

Szerelmes képeslap

Ha olyan erős a bosszúvágy a szemét szomszéddal szemben, hogy azt nem lehet csillapítani kisebb-nagyobb bosszantásokkal, minimális befektetéssel családi hátterét is szétbombázhatja egy nyílt levelezőlappal, rajta elbocsátó szép üzenettel. Fiktív hölgy vagy férfi szerető nevében köszönje meg az együtt töltött szerelmes éjszakákat, és adja a címzett tudtára, hogy még mindig nagyon szereti. Kis szerencsével a gyűlölt szomszéd felesége/férje veszi ki a levelesládából a képeslapot.