Visszatér minden idők egyik legidétlenebb virtuális játéka, a tamagocsi. A tamagocsnak nevezett továbbfejlesztett változatnak már neme is lesz, így tudnak majd randizni, szerelembe esni, sőt szaporodni is.
A 90-es évek egyik legnépszerűbb játéka nem volt más, mint egy tojás alakú, zsebméretű kütyü, amelynek képernyőjén egy kis rajzállatka volt látható, melyet gombnyomogatással lehetett etetni és tisztán tartani. Az igénytelen állatka most szofisztikáltabb változatban készül újra meghódítani a gondoskodni vágyó, virtuális lelkű gazdikat.

A továbbfejlesztett példányok legnagyobb újítása, hogy infravörös kapcsolaton keresztül kommunikálni is tudnak majd egymással, sőt bizalmas kapcsolatot is létesíthetnek - adta hírül Kazue Murase, a tamagocsok fő dizájnere. A tamagocs barátságból szerelem, sőt házasság is lehet, aminek következményeképpen előfordulhat, hogy egyszer csak egy tamagocs bébi jelenik meg a kijelzőn. Az apró példányok tíz nap alatt válnak virtuálisan ivaréretté, és elkezdhetnek lázasan párt keresni.

Ha két tamagocsot tartunk egyszerre, akkor abban a meglepetésben is részünk lehet, hogy a szerelembe esett tamagocs egyszer csak átugrik a másik képernyőre, szíve választottjához, dumcsizni, vagy átadni egy csokor virágot.

Az új tamagocsokat március 20-án dobják piacra Japánban, de türelmetlen játszani vágyók már március elsejétől megrendelhetik az interneten keresztül, persze limitált példányszámban. Ám a hazai rajongóknak sem kell izgulni, a gyártmányt elsősorban az európai és az amerikai piacra szánják, Japánban mindössze két millió tamagocs eladását célozták meg. A primitív változatból egyébként negyven millió talált gazdára világszerte.