Lefotózták a tatabányai pedofilt

2007.10.18. 18:04
Egy mobiltelefonnal készült kép alapján keresik Tatabányán az iskolás lányokat molesztáló férfit. A férfi játékkonzolt és más ajándékokat ígért a lányoknak. Az egyik hatodikos lányt be is csábította az autójába.

Nagy port vert fel Tatabányán az a pedofil-bűnügy, amelynek 10-12 éves kislányok a sértettjei. Értesülésünk szerint egy 30 év körüli férfi szemérem elleni erőszakot követett el egy, a gépkocsijába beszálló kislány ellen. Október eleje óta a férfi még háromszor próbált gyermekeket játékkonzollal, zenelejátszóval magához édesgetni.

Ferenczi Györgyné, a tatabányai Váci Mihály Általános Iskola igazgatónője elmondta, iskolájukból két hatodikos kislányt szólított meg egy férfi, majd játékkonzollal próbálta elcsalni őket. A két lány résen volt, és elszaladt, egyikük viszont pár nappal később vásárlás közben meglátta zaklatóját. Édesanyja mobiltelefonnal le is fényképezte a férfit, majd a képet elküldte a rendőrségnek, amely jelenleg ez alapján keresi a gyanúsítottat.

Különös hajviselet és plüssfigurák

A szemtanúk leírása szerint az elkövető különös hajviseletével vonta magára a figyelmet. A férfi fekete színű haja parókaszerűen egyenes volt, homloka körül kopaszodó. Az elkövető tompa vagy sötétzöld színű, nyugati kocsival közlekedik, melynek hátulján az üveg színezett. A gyermekkorú tanúk az autó kalaptartóján "szőrmókszerű" plüssfigurákat láttak.

A Komárom-Esztergom megyei rendőrség sajtóreferense elmondta, hogy a 30 éves férfi az egyik tatabányai iskola környékén szemelte ki áldozatait, akiket a nappal szólított le. Csonkáné Huszár Anita azonban nem kívánta megnevezni az iskolát.

Az őrnagy szerint "a szülők foglalkoznak a témával", az ügy "nagy port vert fel" a dunántúli városban. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz a férfi után. Egy tatabányai általános iskola igazgatőnője viszont azt mondta, már nem beszélnek az ügyről, mivel az utolsó eset két hete történt. Természetesen akkor ők is figyelmeztették a tanulókat.

Elővigyázatosság drámapedagógiával és feladatlapokkal

A rendőrség bűnmegelőzési részlege felvette a kapcsolatot a megyeszékhely összes általános iskolájával, hogy megakadályozzák a hasonló eseteket. Drámapedagógai módszerekkel szemléltetik az ilyen helyzetekben célravezető megoldásokat, és felhívják arra a gyermekek figyelmét, hogy ne szálljanak be ismeretlenek autójába.

Ferenczi Györgyné elmondta, a rendőrség 4 témakörből álló feladatlapot küldött az iskoláknak. Az alsó tagozatosoknak szóló színes feladatlapok azt mutatják be a gyerekeknek, milyen veszélyek érhetik őket az utcán, és mit kell tenniük.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője százezer forint jutalmat ajánlott fel annak, aki a bűncselekmény elkövetőjének felderítését segítő információval rendelkezik.