Teljesen megbénult egy svéd kisváros forgalma a pénteki hóviharban, az egyik útkereszteződésben ugyanis egy jól megtermett teve bóklászott - közölte a helyi rendőrség a hétvégén.
Az úton kóborló állat felborzolta a téli időjárási viszonyokhoz egyébként igencsak hozzászokott svédek idegeit a Stockholmtól 260 kilométerre délre lévő Skoeve városkában. Alig akartak hinni a szemüknek, de a hatóságokat is nehezen sikerült meggyőzniük arról, hogy valóban szabadon kószáló tevét láttak az utcán, amikor segítséget kértek a szokatlan közlekedési akadály ügyében. "Először azt hittük, nagy buli volt valahol, és az onnan érkező illuminált vendégek ostoba tréfájáról van szó" - mondták a rendőrségen.

Mire azonban a hatóságok közbeléptek volna, megérkezett a teve tulajdonosa is, aki kötőfékre vette, és hazavitte az állatot.

A legelőről lépett meg

Mint a tulajdonos, Annelli Arvidson utóbb telefonon elmondta, az Emat névre hallgató szibériai tevét egyéves korában vásárolta egy állatkerttől. A most 22 éves állat jelenleg egy lóistállóban lakik, egy tízéves herélt paripával együtt. A két állatot többnyire együtt hajtják ki a legelőre, Emat szökésének napján azonban a lovat előbb vitték vissza hálóhelyére, a rövid időre őrizetlenül maradt teve pedig elindult világot látni.