horoszkóp

Pénisznövelt minisztert keresnek a thai parlamentben

2005.08.26. 16:15
A thai miniszterelnök egyik önkéntes missziója mostanság, hogy megtalálja a kormány tagjai közül azt az egyet, aki nemrégiben pénisznagyobbító műtéten esett át. A mesebeli hercegnek Hamupipőkével könnyebb dolga volt.

A thaiföldi kormányt mostanában leginkább foglalkoztató kérdés: melyik kormánytag lehetett az, aki pénisznagyobbító műtétet végeztetett magán?

A kérdés úgy merült fel, hogy egy nő, aki polgári perben áll egy plasztikai sebészeti klinikával elrontott arcfelvarrási műtéte miatt, megemlítette, hogy vele egyidőben a kabinet egy tagja is a klinika vendége volt egy szilikoninjekciós pénisznövelő műtét kapcsán. A nő a bíróságon tanúként akarta beidéztetni a képviselőt.

Szúrópróbaszerű vizsgálat

Az ország miniszterelnöke, Thaksin Sinawatra szerint azonban ez a hír károsan befolyásolja a kormány megítélését, és nem akarja, hogy népe úgy gondoljon vezetőire, mint akik "megszállottjai ennek a dolognak". Az ország vezetője félig viccesen szegezte a kérdést feszengő minisztereihez, mégis voltak, akik kényelmetlenül fészkelődtek, sőt a miniszterelnök szemébe sem mertek nézni ennek hallatán, és persze senki nem is ismerte el a beavatkozást. Igaz, páran vicces előterjesztésekkel éltek arra nézve, hogyan lehetne beazonosítani a megnövelt péniszű honatyát.

Erre a kormányfő is kíváncsi lett volna, ezért az egészségügyi miniszterhez, Suchai Caroenratnakulhoz fordult az azonnali megoldással: "Miniszter úr, a szomszéd terem üres. Akár most rögtön megejtheti a vizsgálatokat". A pénzügyminiszter helyettese, Varathep Ratanakorn ekkor közbevágott, miszerint az előző közegészségügyi miniszter, Khunying Sudarat Keyuraphan önként vállalkozik az ellenőrző munkák lebonyolítására. Sudarat a szemtanúk szerint erre erősen elvörösödött.

Röntgennel buktatják le

A kabinetülés után azonban csak annyit tudott mondani a sajtónak, hogy senki nem vállalta a pénisznövelés beismerését: "Azért nem lesz nehéz beazonosítani. A legközelebbi ülés előtt minden képviselőt megröntgenezünk - akinél valami átlátszatlan dolog látszik ott, az lesz az" - nyilatkozta. A közegészségügyi miniszter helyettese, Anutin Charveerakul később azt is elárulta, hogy a kabinet férfitagjai a vita alatt összeszorított lábakkal ültek.

Amikor Somsak Thepsutsin munkaügyi minisztert kérdezték az üggyel kapcsolatban, elnevette magát: "Ez az ügy már most jóval nagyobbra duzzadt, mint a taiwani Munkáspárt".