horoszkóp

Kitiltották a sznobokat egy brit kiállításról

2004.09.22. 17:17
Azokat a vendégeket, akik nevetséges ruhát hordanak, a büfében kapható szendvics zsírtartalma felől érdeklődnek, ismerősüket a levegőbe dobott puszival üdvözlik, drágámnak szólítva őt, azonnal kitiltják egy nemrég megnyílt kiállításról.
Sznobellenes kiállítás

A londoni West Enden található Spectrum képzőművészeti múzeum az úgynevezett 'Hírnév és ígéret művészei' kiállítással szeretnék felhívni a figyelmet az emberek felszínes és idegesítő szokásaira. Az eseményt a londoni divathét analógiájára londoni divatellenes partinak titulálják a szervezők.

A divatellenességetet hangsúlyozva a kortárs galéria munkatársai kitiltják azokat a vendégeket, akik "haszontalan" ruhákat viselnek, vagy egész egyszerűen nevetségesen néznek ki öltözékükben. Távozásra szólítják fel azokat is, akik ismerősüket az arca mellé, a levegőbe dobott puszival üdvözlik. Azok, a javarészt női kultúrfanok is tiltólistára kerülnek, akik beszélgetőtársukat drágámnak szólítják.

Tilos hesszölni és affektálni!

A kiállítás ugyanis csak olyan vendégek számára engedélyezett, akik a büfében még véletlenül sem kérdezik meg, mennyi zsírt, vagy kalóriát tartalmaz a szendvics. Ha a közönségből valakit azon kapnak, hogy társalgás közben nem beszélgetőpartnerére figyel, hanem egy annál érdekesebbnek tartott vendéget fixíroz, hogy majd a közelébe kerülhessen, a szervezők azonnal figyelmeztetik az illetőt modortalan ballépésére.

A kiállításra nemcsak neves művészek alkotásait, hanem pályakezdők diplomamunkáit is meghívták a galéria illetékesei. Az ismert művészek közt láthatók Peter Blake, a pop art egyik jeles veteránjának képei. A Királyi Akadémia egyik alapítója, Tom Phillips, és a fotós Peter Howson néhány alkotását is láthatják a nézők.

Tisztuljon a közönség!

A kiállítás nemcsak a pályakezdők alkotásait mutatja be: a szervezők célja az is, hogy a jövő generáció munkáinak jelentőségét tisztázzák, és megvédjék azokat a gátlástalan műgyűjtőktől, haszonleső befektetőktől. Nem utolsósorban pedig a sznobok megreformálására szolgál.