"Melyik babát adjuk a kis Emilynek, amelyik úgy néz ki mint egy transzvesztita, vagy amelyik egy dominához hasonlít?" - kérdi megadóan Emma Thompson az Igazából szerelem című filmben. A választ elnyeli Alan Rickman fintora, a kérdés azonban aktuálisabb, mint gondolnánk, beindult ugyanis a travesztibarbie-invázió, amint arról a Szánalmas.hu közösségi blog is beszámolt.
San Fransisco-i művészek indították útjára az abszolút hátrányos helyzetű, traveszti és lepukkant barbie család gyártását, mely egyelőre csak három tagot számlál, ám mivel egyiket sem könnyű felülmúlni, nem lesz akadálymentes a továbbfejlesztés. A mozgalom kezdeményezője, Paul Hansen Barbie-szerű divatbabákból mintázta meg jó ismerőseit, és a babákon a negatív sztereotípiákat igyekezett más megvilágításba helyezni. Később barátai, Bill Tull és Eiming Jung is bekapcsolódtak a szórakozásba, nem kis vihart kavarva a babagyártók körében, akik egészen a bíróságig vitték az ügyet. Egy év pereskedés után Bill Tull és Paul Hansen most örömmel árulják első babakollekciójukat az interneten.

Tekintse meg képeinket!
Benzinkúti klozettben fogant

A család első tagja, Lepattant Flinstone Barbie egy benzinkút mellékhelyiségében fogant, és kiagyalói szerint születése is hasonlóképpen tragikus volt, kórház híján ugyanis egy parkolóba tolt kombi sötét-szomorú platóján látta meg a napvilágot, vagy annak valami mását. Hagyományos amerikai junk foodon nevelkedett, intelligenciája azonban a szánalomra méltó események sorozata ellenére is igen hamar kitűnt. Ő az első a családjában, aki eljutott a harmadik elemiig, sőt a negyediket is elvégezte volna, érettségéről tanúskodik azonban a döntés, hogy inkább otthon maradt elsőszülött fiával.

Szakadt Barbie számára két élettárs is kínálkozik. Nemüket ugyan nem lehet megállapítani, de kvázi-szüleik készséggel ajánlgatják mindkettőt. A honlapot tanulmányozva azonban hamarjában az is kiderül, hogy a két traveszti-barbie inkább egymás melleihez vonzódik, egyedül hagyva szegény szakadt mostohatestvérüket, akinek a képek alapján egy még lepattantabb, bajuszos, bundeszliga-frizurás pasi jutott, akivel vaskonténerekben tengeti junk foodos életét.

Nagy mell, kidolgozott karizom

A traveszti barbie-k fő jellemzője a hatalmas mell, kidolgozott karizom és nem utolsó sorban a hosszú, magasra tupírozott haj, a készítők azt vallják ugyanis, hogy a tupírozott haj segít leküzdeni az Isten és a halandók között tátongó áthidalhatatlannak tűnő fizikai távolságot. Ebben az esetben pár centi is sokat számíthat.

A lepukkant és/vagy traveszti-barbi gyártást az alkotók valóban művészetként kezelik, erre utal a honlapjukon olvasható rengeteg köszönetnyilvánítás, és az olvasók biztatásának őszinte fogadása. Szerkesztőségük ugyan nem rendelte meg a kis családot, viszont megfogadja a készítők tanácsát, és ajánlja ezúton szeretettel Somának: The higher the hair the closer to God.