Egy indonéz vállalat több száz elbocsátott dolgozója tüntetést szervezett egy jakartai állatkertbe, a majomketrec elé, mivel a munkavállalók szerint a majmok több megértést tanúsítanak irántuk, mint a cégvezetők - adta hírül hétfőn a francia hírügynökség.

"Minek találkoznánk és tárgyalnánk olyan fejesekkel, akiknek se lelkiismerete, se logikus gondolkodása? Jobb, ha a majmokhoz fordulunk" - közölte Toto Siswantaro, az elbocsátott dolgozók egyik szervezője.

Hiába tiltakoztak

A bandungi székhelyű PT Dirgantara Indonesia (DI) repülőgép- és helikoptergyártó vállalat súlyos adósságokat halmozott fel, és arra a döntésre jutott, hogy 10 ezer alkalmazottjából hatezret elbocsát. A cég dolgozói az elmúlt hónapokban számos hagyományos megmozdulást szerveztek az elbocsátási tervezet ellen, mindhiába.

Mopeddel az állatkertbe

Úgy döntöttek, hogy ezúttal más tiltakozási módot választanak: több százan mopeddel teszik meg a Bandung és Jakarta közötti, körülbelül 200 km-es távolságot, és első nagygyűlésük helyszíne nem a minisztériumok előtti tér, hanem a jakartai állatkert lesz.

Majomtolerancia

"Tudjuk, hogy a majmok nem tudnak megoldást nyújtani a problémáinkra, de legalább jókedvre derítenek bennünket, és nyugodtan végighallgatják követeléseinket" - mondta Siswantaro.