horoszkóp

Nem a férfi hibája, ha megcsalja a nőt

MTI
2006.08.07. 09:31
Egy antropológus szerint az okos férfiak nem tehetnek róla, ha megcsalják a feleségüket, hiszen ősi, vadászó génjeik irányítják őket.

Annak a nőnek, aki zsenihez megy feleségül, valószínűleg bele kell törődnie abba, hogy meg fogják csalni. Desmond Morris antropológus, etnológus, szerint azonban nem a férfi, hanem DNS-e a felelős ezért.

Vadászik és gyűjtöget

A férfi génjeiben ugyanis megmaradtak a nyomai annak a történelem előtti vadásznak, gyűjtögetőnek, aki biztosította a faj fennmaradását - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Albert Einsteinnek tucatnyi szeretője volt - derült ki nemrég. Ez nem lepi meg Morrist. "Az igazság az, hogy ő, mint a legtöbb kreatív ember, bőségesen el volt látva a férfi legjellegzetesebb vonásával, a kockázat imádatával. Az ősembernek, ahhoz, hogy sikeresen vadásszon, meg kellett tanulnia bátornak lenni, kockáztatni és félelmét legyőzni. A fejlődéssel ez a vonás nem szűnt meg. Ez viszi a férfit ma az újításhoz, a feltaláláshoz, felfedezésekhez" - magyarázta.

Nem tehet róla

A férfi ma is imádja a fizikai kockázatot, ő az, aki belép a hadsereg különleges alakulatába, aki felfedező útra indul a Déli-sarkvidékre, vagy új tudományos elméleteket dolgoz ki. A szexuális hódítások is vonzzák, de nem annyira a végkifejlet, inkább az udvarlás íze, a "zsákmány elejtése", a hozzá szükséges ravaszság, stratégia. "A csalás gyakorlatilag az ősi vadászat tökéletes metafórája" - fejtette ki az antropológus.

A történelem valóban tele van példákkal. Einsteinen kívül a nagy nőhódítók közé tartozott Bertrand Russell, akinek titkárnő, képviselő-feleség, sebész lánya, színésznő, tanárnők, lányainak nevelőnője voltak a szeretői. Picasso, Gauguin, Chaplin, John F. Kennedy szintén sok trófeával dicsekedhettek.