Dühös háziállat tartja rettegésben az angliai Kent megye Cranbrook városkájának postásait, akik újabban már kézbesíteni sem hajlandóak a küldeményeket az állat tulajdonosának. A bojkottot azzal indokolják, hogy megfélemlíti őket a házőrző - ami egy hatéves macska.
Cranbrook városka rettegő postásai megtagadták, hogy kézbesítsék a küldeményeket Dan Coyne részére. Elmondásuk szerint a férfi házőrző állata szétmarcangolja a kezüket, amint becsúsztatják a leveleket az ajtó erre a célra szolgáló nyílásán: a macskaajtón. A postásokat terrorizáló állat ugyanis egy hatéves, Bat névre hallgató kandúr.

Támad a vérmacska

"Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire félnek tőle" - döbbent meg a tulajdonos, mikor kézhez vette a postások magyarázkodó levelét, ami szerint a macskája miatt nem hajlandóak részére küldeményeket kézbesíteni. A kézbesítők szerint a macska nemcsak a kezüket karmolja össze, de rúg és harap is.

"Na jó, tényleg lökött"

"Na jó, Bat egy kicsit tényleg idegbeteg, és valóban hajlamos rászállni egyesekre" - ismeri el a tulajdonos némi töprengés után. "A postásokra például tényleg rá van kattanva, a megfelelő időpontban mindig ott ül a macskaajtó előtt, és várja, hogy jöjjön a kézbesítő. Amikor aztán a postás bedobja a leveleket, ráveti magát a kezére."

Az idegbeteg macska tulajdonosa most mindenesetre maga kell hogy begyűjtse a postáját - legalábbis addig, amíg ki nem találja, hogyan tudná átvenni az irányítást öntörvényű állata felett. A The Sun brit bulvárlap cikke arra már nem tért ki, hogy a postások tiltakozó levelét hogyan kézbesítették.