Vilita Moncute, 20 éves litván fotómodell az interneten keresztül keres magának férjet. A versenyben mindenki egyenlő eséllyel indulhat, ha megbirkózik a jelentkezési lappal.
Mindenki egyenlő eséllyel indulhat azon a versenyen, amelyet az interneten keresztül indítottak az ifjú és nagyon szőke ex-egyetemista fotómodell lány kezéért. Vilita a norvég Petters ügynökség modellje, melynek névadója Petter Hegre, akit a 2001-es londoni Erotikus Oscar-gálán az év erotikus fotósának választottak. Petter szerint a litván lány az egyik legszebb modelljük - Vad Borotvált Angyal című erotikus képsorozata is méltán aratott sikert.

Vilita azonban most élete nagy fordulópontjához érkezett, január 22-én - azaz röpke tíz nap múlva - ugyanis életet ad első gyermekének. A gyermek apja -ahogyan a weboldal szerzői igen finoman fogalmaznak, már nem része többé a borotvált angyal életének, olyannyira, hogy el is költözött más országba. Vilitának tehát most egy gondoskodó, felelősségteljes apára van szüksége, ezért versenyt hirdetett szépsége, és azzal együtt gyermeke kegyeinek elnyerésére. Apa, barát, szerető - ahogy Vilita, vagy inkább valószínűleg ügyes menedzsere fogalmaz.

A modell és ügynöke úgy határozott tehát, hogy versenyt ír ki a lenyűgöző hölgy kezéért. A versenyben szabályos jelentkezési lappal lehet részt venni, melyhez fotót is csatolni kell, és a szokásos adatok mellett egyéb, fantáziadúsnak mondott kérdésekkel is meg kell birkózni. Mint például: hol lennél legszívesebben ebben a pillanatban? Mi az az öt dolog, ami nélkül nem tudnál élni? Nagyhangú vagy-e, vagy inkább félénk? Mi a vallásod, hány nyelvet beszélsz és milyen iskolába jártál? Dohányzol-e? És természetesen a két legfontosabb kérdés: az éves jövedelem és az ágyban nyújtott szexuális teljesítmény.

A mókás kérdéseket még sorolhatnánk, de hát a jelentkezési lapot kitöltő versengő férfiaknak úgyis mind egytől-egyig meg kell birkózni velük. A verseny kiírói teljes anonimitást ígérnek, és biztosítják a hezitáló jelentkezőt, hogy az adatok csak és kizárólag a jövendő feleség számára lesznek elérhetők.

A weboldalon elvileg Vilita naplót vezet a versennyel kapcsolatos tapasztalatairól, eddig azonban egyetlenegy bejegyzést olvashatunk, melyben Viltia biztosít bennünket, hogy nagyon izgatott és egyben nagyon ideges is. A legnagyobb élvezet - főleg egy nő számára - azonban a már kitöltött jelentkezési lapok tanulmányozása, melyek, név nélkül ugyan, de publikusak. Eddig mindössze tíz férfi van versenyben, van köztük amerikai, francia, új-zélandi; egyéni vállalkozó, elektronikai mérnök és unitárius egyetemigazgató is.

A verseny győztesének kilétét május elsején hozzák nyilvánosságra, de mint azt a szervezők hosszan taglalják, ők csak azt garantálják, hogy a kiválasztott beszélhet telefonon a szépséges Vilitával. Hogy a házasság, vagy egyáltalán a randi összejön-e, nos, az már nem rajtuk múlik.