A holland pénzügyminisztérium belső szabályzata szerint nem megfelelő viselet az alkalmazottak számára a fehér zokni, tudósít a Reuters hírügynökség.
A minisztérium szóvivője kedden elismerte, valóban az szerepel egy belső irányelvben, hogy a fehér teniszzokni viselete "nem felel meg a minisztérium dolgozóitól elvárt kulturált öltözködés szabályainak".

Sötétkék vagy szürke öltöny

A pénzügyminisztérium dolgozóinak nemcsak a fehér zokni viselete tilos, de azt is előírják számukra, hogy milyen színű öltönyt illetve kosztümöt kell hordaniuk. A drapp kockás, könyökvédős sportzakók dekadenciájától irtózó divatügyi felelős szerint sötétkék vagy szürke öltönyt kell viselniük a dolgozóknak, mivel az "megbízhatóságot és szakértelmet sugároz".

A makkos cipőt legalizálhatják

"Az alkalmazottaktól elvárjuk, hogy tisztségüknek megfelelő szellemben öltözködjenek" - fogalmazott a minisztérium szóvivője, aki egyúttal leszögezte: az ajánlások nem kötelező érvényűek. A Reuters hírügynökség a cipőket illető irányelvekre nem tért ki tudósításában, így az nem derül ki, vajon a makkos cipő viselete a tűrt vagy a tiltott kategóriába tartozik-e a holland pénzügyminisztériumban.