Moszkvában és Pekingben ezen a héten volt divathét. Őszintén szólva ezekről a tervezőkről-márkákról eddig sose hallottunk, de most aztán voltak egy páran, akik mindent megtettek azért, hogy a nevük bekerüljön a köztudatba. Külön meglepő, hogy a hat bemutatón, amit kipécéztünk, általában nem is annyira a meztelenséggel sokkoltak, pedig a legtöbb esetben ez a jolly joker. Vigyázva nézze ezeket a képeket, mert egy párnál valószínűleg sajnálni fogja, hogy nem így öltözött fel Halloweenre. Az év legijesztőbb heti trendje következik.

Contrfashion

Két moszkvai bemutatóval kezdjük, ezek közül az első a Contrfashion nevű márkáé. Róluk van szó a címben is, ez a márka ugyanis azt sugallja, hogy 2015-ben két dolog lesz nagyon menő: a fekete szín és az akupunktúra. Vagyis inkább az arcpiercing. Merjük remélni, hogy a modellek arcát vagy nem szúrták át igazából (bár nagyon úgy néz ki), vagy ha tényleg át vannak szúrva, akkor nem csak emiatt a bemutató miatt lyuggatták ki szegény lányokat. Mindig tudtuk, hogy a modellek élete nagyon kemény, de hogy ennyire?

Olga Lapinskaya

Jöjjön még egy moszkvai bemutató, de ennek alapján is az a benyomása keletkezik az embernek, hogy Oroszország nem lehet valami vidám hely manapság. Olga Lapinskaya szintén kerüli a színeket, a ruhák mind fekete-fehérek, illetve valami átmenetet képviselnek a kettő között, a feketék mintha kikoptak, a fehérek mintha bekoszolódtak volna, ráadásul marha nagy bogarak másszák a manökeneket. Mintha mindegyik modell valaki más ruháját kapta volna meg, még a nénisapkától sem lesznek viccesek ezek a szerelések. Minél többet nézi az ember a fotókat, annál több a miért – válaszaink nincsenek. Ja igen, mindegyik bemutatóról három képet tartalmaz az összeállítás, úgyhogy kattintson bátran a fotókra, mert csak akkor lát mindent!

Ordifen

És akkor most folytassuk Pekinggel, ahol egész héten zajlott a divatbemutatók sorozata. Rögtön a legszexibb műsorral kezdjük, ez az Ordifen fehérneműtervező-bajnokság rendezvénye volt. Itt rengeteg szép és színes design is volt, de mi persze a legzordabbak közül is válogattunk, hogy meglegyen a harmónia a cikken belül. Ez a fenti szexmacskás összeállítás sem rossz, de ha a képre kattint, ne ijedjen majd meg: lesz egy bagoly alakú fűző is.

Toray

Most lazítsunk egy kicsit a Toray nevű márkával, akik a fekete helyett a fehéret részesítik előnyben, viszont azok számára, akik nem szeretik a műtők neonfényére emlékeztető sterilitást, azoknak ez a kollekció megint kicsit riasztó lesz. Közben persze roppant elegáns is, és a legtöbb ruhából így vagy úgy még villantani is lehet, ha az ember nem vesz fel alá legalább egy mellbimbótapaszt. A papírkivágásra emlékeztető minták mindenesetre mindent visznek.

Just For Tee

Most van a horrorfilmek szezonja, de ha ön egyelőre nem nézett még meg egy jó japán horrort sem, esetleg bepótolhatja a mulasztást ennek a kínai márkának a divatbemutatójával. Ha önnek nem Samara, a tévéből kimászó szörnyszellemlány jut eszébe erről a kollekcióról, akkor... Akkor ön nyilván nem látta A kör című filmet. A Just For Tee nevű márkánál 2015-re az elöl összefogott copfot ajánlják, szintén kizárólag fekete-fehér ruházatot, és az olyan fazonokat, amiktől az ember elbizonytalanodik, hogy tényleg van-e egy hús-vér ember a textil alatt.

Hu Sheguang Collection

Melyik divatbemutató tetszik a legjobban?

Az utolsó kollekció pontosan az a típus, hogy ha véletlenül tesztik, akkor azt jobb, ha az ember nem vallja be nyilvánosan. Szerencsére a szavazás nálunk teljesen anonim, úgyhogy ha önnek a Hu Sheguang Collection szexrémálomszerű kreációi bejönnek, szavazzon rájuk nyugodtan, de aztán jobban teszi, ha nem meséli el senkinek, mit tett. Az egész ott kezdődik, hogy ehhez a guminőszerű sminkhez fehér pólót és kék farmert is fel lehetne venni, már úgy is hátborzongató lenne. De a biztonság kedvéért itt meg van támogatva a szexuálisperverzió-faktor konyhásnőkről leráncigált dominacsizmával, penészedő gombára emlékeztető kapucnival meg egy olyan kabátszerűséggel, aminek nincs ujja: olyan, mintha a viselőjének csonkolták volna a karjait. Valószínűleg a tervező is nézi az American Horror Story negyedik, jelenleg futó, Freakshow című évadát, amiben pont a héten volt egy olyan jelenet, hogy egy csapat kirúzsozott náci lefűrészeli egy élve ágyhoz bilincselt prostituált lábait. Egy bordélyházban. További kellemes kattintgatást, hangulatos novembert kívánok!