tk3s medavia pnd twitter 4

A Twitter mentette meg a depressziós anya életét

2014.11.17. 14:30

A 26 éves Rosey Wren tényleg az Isten háta mögött él. Lakóhelye Stornoway, ami a skóciai szigetvilág, a Külső-Hebridák egyik tagján található, kellően elszigetelve a külvilágtól (persze azért összeköti a szárazfölddel hajó és repülő). Wren története annyiban fonódik össze a szigetével, hogy mély szülés előtti és utáni depressziójára itt nem talált gyógyírt, de az internet és a Twitter segítségére számíthatott– írja a Medavia.

tk3s medavia pnd twitter 3
Fotó: Medavia.co.uk / Northfoto

Wrennek három gyereke volt, és sokat volt miattuk depressziós. A szülések előtt és után is nagyon kivolt, és hiába kért segítséget, a stornowayi intézményben nem voltak szakmailag ilyen esetekre felkészülve. „Öncsonkításra is gondoltam, amikor eljutottam arra a pontra, hogy a babámat sem akartam látni" – idézte fel a szörnyű időket a nő. Hiába voltak mellette a barátai, néha arra sem volt akaratereje, hogy egy egyszerű teát megcsináljon.

tk3s medavia pnd twitter 6
Fotó: Medavia.co.uk / Northfoto

Ekkor talált rá a nagy ötletre, miszerint a Twitter majd jól összeköti a világgal és más depressziós nőkkel, mielőtt még tényleg olyat tenne magával, amit megbánna. Kitalált két hashtaget, a #PNDhour-t és a #PNDchat-et, és megdöbbenve tapasztalta, mennyien akarnak és tudnak neki segíteni. „Úgy érzem, előbbre jutottam az utóbbi 10 hónapban a Twitterrel, mint a megelőző hat és fél évben" – örült a sikerének Wren, aki szerint a szülés környéki depresszió nem a vég, csak meg kell tenni az első lépést, és beszélni kell róla.

A Dívány cikkében bővebben is olvashat a kezeléséről.