A Buzzfeed összeszedte a arizonai egyetem legújabb kutatása alapján környezetünk legpiszkosabb helyeit, ahol tuti, hogy mindennap megfordulunk. 

A konyha

Megdöbbentő, de nem a WC csésze egy háztartás legmocskosabb pontja. A legtöbb baktérium a konyhában lakik. A kutatók szerint százezer baktériumot találhatunk egy négyzetcentiméteren a mosogatókagylóban, míg a fürdőszobában ennek a számnak mindössze századát vizsgálták. 

És még csak azt se lehet mondani, hogy ezek a kórokozók kevésbé lennének veszélyesek. Általában a mosogatót sokkal ritkábban takarítjuk, pedig az ételmaradékok E. coli és szalmonella baktériumokat hordozhatnak. Ezen felül a szivacs tele van bacikkal, azt sem árt gyakran cserélni. A mindentudó kutatók azt tanácsolják, hogy mosogatás után mossuk ki a törölgető rongyot, a szivacsot meg dobjuk el. Hát persze. 

A fürdő

Ki nem találták volna, de a második legmocskosabb hely a fürdő. Pedig oda jobb esetben tisztálkodni jár az ember, de akkor hogy van ez?! 

A klotyó természetesen minden gonosz forrása, ott gyülekezik a legtöbb baktérium. Nem árt gyakran kipucolni, nehogy elterjedjen a fekália, ami még a fogkeféket is fenyegeti. Ha egy vagy két méterre van a buditól a fogkefénk, lehúzás után elér odáig a spricc. Ezt is a kutatók mondták, úgyhogy így van. Evakuáljon a WC környékéről mindent!

Szappanból meg ne használjunk tömböt, az a jó, ha folyik. Azt is elárulták az amerikai szakemberek, hogyan mossunk helyesen kezet. 20-30 másodpercig folyassuk a meleg vizet, és utána nyomjunk FOLYÉKONY SZAPPANT a kezünkre és dörzsöljük alaposan át. Ha végeztünk, olyan törölközőbe szárítkozzunk meg, amit lehetőleg naponta mosunk. Ez is rendkívül életszerű. 

A munkahely

Ha dolgozni indulunk, a billentyűzettől és a közösségi szobáktól óvakodjunk a leginkább – vagy mindent szépen takarítsunk le magunk után. 

Egy felmérés szerint az amerikaiak 24 százaléka még betegen is bemegy a munkahelyére, ez az arány itthon sem lehet alacsonyabb. A bacik csak úgy cikáznak a téli hónapokban. A mosdóban, az asztalunkon és a konyhában kell nagyon ügyelni, hogy ne szedjünk össze semmit. 

Készüljön, mert mindjárt itt az influenza szezon!