Charles Manson, a hírhedt Manson Family feje megkapta a házassági engedélyt – írja a Guardian. Egy 26 éves rajongója már jó ideje látogatta a 80 éves elítéltet a börtönben, vele alakult ki a románc. Az AP szerezte meg a november 7-i okiratot, amely engedélyezi, hogy a két fél kilencven napon belül házasságot kössön. A menyasszony polgári neve Afton Elaine Burton, de csak Starnak, vagyis Csillagnak hívatja magát.

Az ifjú feleségről tudni kell, hogy kilenc éve, azaz 17 évesen otthagyta otthonát, és a kaliforniai Corcoranba költözött, ahol a börtön is található. Számos, Manson ártatlanságát hangoztató weboldalt üzemeltet. A sajtónak is megerősítette, szerelmes a leginkább  ma már inkább egy megfáradt indiai jógira emlékeztető férfibe. Egy éve Manson maga még nem támogatta az ötletet, így nyilatkozott a Rolling Stone-nak:

Baromság az egész. Egy nagy rakás hulladék. Csak azért van, hogy legyen mit zabálnia a népnek.

Burtonnek is felrótták szerelme korábbi szavait, amiket azzal söpört le, hogy nem igazak, és már különben is intézik a papírokat. Terry Thornton állami büntetés-végrehajtási szóvivő is megerősítette a hírt, elmagyarázva, hogy az ilyen esküvőket családegyesítési és szociális fejlesztési céllal engedik. Bár Manson más eset. Thornton szerint az esküvőn már túl is lennének, ha Manson nem került volna bajba a börtönben. Például háromszor is fegyvert találtak nála és egyszer nem volt hajlandó vizeletet szolgáltatni egy vizsgálathoz.

A szóvivő elmondta még az esküvőről, hogy minden hónap első szombatján tartanak börtönesküvőket, zömmel a látogatószobában. Manson hívhat majd egyébként egy külsős személyt, aki lebonyolítja a ceremóniát, és tíz külsős vendég is megjelenhet. Azonban, mivel esélye sincs arra, hogy kiengedjék, a szabályzat nem engedi neki a családi látogatásokat, kevésbé hivatalosan a házastársi légyottokat. Szóval hiába van fiatal felesége, nem dughatja meg.

manson rémtettei

Charles Mansont a Tate-LaBianca gyilkosságok miatt csukták le 1969-ben. Már előtte élete jelentős részét börtönben töltötte, megrögzött bűnöző volt mindig is – írja róla a Guardian. Manson további bűnözőkből felépített családja két durva gyilkosságot követett el: az első alkalommal 1969. augusztus 9-én Sharon Tate színésznőt és négy másik embert öltek meg, a következő éjjel pedig a boltos LaBianca-házaspárt. A csoportból Susan Atkins a börtönben halt meg, Manson, valamint Leslie Van Houten és Patricia Krenwinkel jelenleg is a büntetésüket töltik. Mansonnak azóta is sok rajongója van, akik hisznek az ártatlanságában és vízióiban.