Az Oaklandi Egyetem kutatása szerint azok a nők, akiknek a mindennapjaikban több férfi kolléga és haver is van, többet szexelnek, mint azok a nők, akik kevesebb férfivel élik mindennapjaikat. Ezt úgy sikerült kideríteni, hogy párkapcsolatban élő férfiakat kérdeztek meg a szexuális szokásaikról.

Az amerikai felmérésben összesen 393 férfit kérdeztek arról, hány férfi kolléga vagy barát van a partnernőjük körül tudomásuk szerint, és ezek a férfiak mennyire tartják vonzónak a partnernőjüket. Továbbá azt is megtudakolták, hányszor bújtak ágyba az elmúlt héten a nőikkel. 

Ez a spermaverseny miatt van

A kutatás eredménye szerint azok a párok, ahol a nőtagnak több férfi kollégája, férfi haverja van, többet szexelnek. A tudósok szerint ez nem másnak, mint a spermaversenynek köszönhető. A spermaverseny pszichológiai dolog a férfiakban, minél nagyobb a verseny a férfiak közt, annál inkább aktívak szexuálisan. Ezt onnan eredeztetik a tudosók, hogy állítólag ha egy nő testébe többféle sperma kerül, akkor halálig tartó harcot vívnak egymással a spermiumok, hogy melyikük termékenyítse meg a petesejtet. Ez a rivalizálás az állatvilágban egészen különlegesen mutatkozik meg, van olyan rovar, amelyik speciális anyagot lövell a nősténybe, csak hogy távol tartsa a többi hímet hetekre.

Az embereknél párkapcsolati helyzetben a spermaverseny azt jelenti, hogy minél több férfi legyeskedik egy nő körül, annál inkább kell a partnerének, azaz több szexszel éri el, hogy kiüsse a szexriválisait.

féltékenység jele lehet a több szex

„Sok tanulmány mutatja, hogy a férfiak szexuálisan felkorbácsolódnak a partnereik által, amikor azt érzékelik, nagyobb az esélye a partnerük hűtlenségére" – írta emailben a Fusionnek Michael Pham, a tanulmány vezetője. Azt is hozzátette, hogy ez nem a megcsalást jelenti, inkább csak azt, hogy felbecsülik, mekkora az esélye a felszarvazásnak, és tudat alatt még több szexet akarnak megélni a nőjükkel a spermaháború miatt. Ezzel is kiiktatva a konkurens hímeket. 

Ez a fajta viselkedés egyfajta féltékenységre utal, de a spermaháború miatt ez nem feltétlenül rossz dolog, sőt. A szakember azt is hozzátette, hogy egy pár szexuális életének jót tesz mindez.