A héten meghalt Alba hercegnője. Ő azért szerepelt a hírekben változó gyakorisággal, mert a világon nem volt más arisztokrata, aki annyi címmel büszkélkedhetett, mint ő, ráadásul volt egy 25 évvel fiatalabb férje, sőt Pablo Picasso modellnek kérte fel annak idején, de ő nemet mondott. Csak valószínűleg ha ön emlékszik a hölgyre, akkor nyilván nem ezek miatt emlékszik rá, hanem a külseje miatt. Alba hercegnője 88 évesen halt meg, de a divatozást sosem vette félvállról. Ha úgy vesszük, egy divatikon távozott közülünk azzal, hogy ő elment, de azért maradtak még nélküle is olyan asszonyok, akik a 80 fölött is bevállalósabban öltözködnek, mint a huszonévesek többsége. Ebben a heti trendben őket mutatjuk be.

Sophia Loren

Életkor szerint haladva a legfiatalabbal kezdjük, Sophia Lorennel, aki szeptemberben töltötte be a 80-at. A délolasz színészlegenda rendíthetetlenül halad előre a divattal, és nagyjából ugyanazokat a fazonokat hordja, mint 40-50-stb. évvel fiatalabb kolléganői. Egyedül a frizurája az, aminek a '80-as években megállt az idő. Loren a mai napig oroszlánsörény szerű hajjal díváskodik mindenféle eseményeken, extravagáns szemüvegkereteit pedig még a reklámokból is ismerni lehet. Több fotót mutatunk róla a képösszeállításban, kattintson, ha mindent látni szeretne!

Carmen Dell'Orefice

Ez az asszony 15 éves volt, amikor először a Vogue címlapjára került. Most 83, de még mindig modellkedik, legalábbis ha valahol alkalom adódik rá. Ha nem adódik, akkor csak úgy divatbemutató nélkül próbál mindenkit elkápráztatni az eleganciájával. A cikkben bemutatott hat nő közül egyértelműen ő az, akinek a legklasszikusabb az ízlése, nála már csak meghökkentőbbek fognak következni. És természetesen nem maradhat ki ebből a bekezdésből az emlékeztető, hogy Carmen Dell'Orefice félig magyar származású.

Gina Lollobrigida

És még egy délolasz szexszimbólum a XX. századból, de ő hét évvel idősebb Sophia Lorennél, azaz most már a 87-et is betöltötte. Részéről az egyik legextrémebb húzás az volt az utóbbi időben, hogy hagyta magát Harald Glööcklerrel fényképezni, de az isteni Lollo egyébként sem szokott beleolvadni a háttérbe: augusztusban Monacóban például egy elképesztő, kanárisárga ruhában jelent meg egy jótékonysági gálán.

Jackie Stallone

A névből nem nehéz kitalálni, hogy kiről van szó: igen, Sylvester Stallone anyjáról. Jackie Stallone asztológusként próbált valamiféle karriert fenntartani Hollywoodban, de élete legnagyobb visszhangot kiváltó húzása az volt, hogy bement 2006-ban a brit Big Brother celebes verziójába. Azt ráadásul nem is tudta, hogy a házban volt menyével, Brigitte Nielsennel kell majd együtt laknia. Már akkor is nyilvánvaló volt, hogy Stallone asszony nem veti meg az extrém ruhákat és a plasztikai sebészetet, idén azonban még a legedzettebbeket is egy sokk várta. Ha ön már Renée Zellweger új arcán is kiakadt, akkor ne kattintson a fenti képre, és ne nézze meg, hogyan festett a 92 éves Jackie Stallone az Expendables 3 premierjén! És a jövő héten a 93-at is betölti!

Iris Apfel

Iris Apfel csak néhány hónappal idősebb Jackie Stallonénál, de ha lehet, még nála is extrémebben öltözködik. Ezt a 93 éves belsőépítésznőt már jó ideje divatikonként tartják számon, legalábbis azok, akik a New York-i társasági életben járatosak. Iris Apfel megjelenésére nehéz szavakat találni – az biztos, hogy van a néniben egy jókora adag önirónia és játékosság. Van, aki szerint ez roppant szimpatikus, más viszont talán úgy gondolja, hogy 93 évesen nem kéne már az embernek bohócot csinálnia önmagából. Döntsön ön is, hogy melyik oldalon áll!

Alba hercegnője

Ki a legmenőbb?

És a végén megemlékezünk természetesen a bevezetőben említett hercegnőről is, akinek teljes hivatalos neve María del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva volt. 88 éves volt, amikor meghalt, világéletében tagadta, hogy plasztikáztatott volna, és hát ahogy elnézzük, Jackie Stallonéhoz képest tényleg szinte hozzá se nyúltak a sebészek a hercegnő arcához. Az ősz/platinaszőke afrofrizura ugyanúgy a névjegyévé vált a hercegnőnek, mint Iris Apfelnek a gigaszemüveg, és ő is szerette a színeket és a különleges kiegészítőket. Ha még nem tette volna meg, lapozza végig összeállításunkat a 80 fölötti divatikonokról, és döntse el, a hat asszony közül melyik az ön kedvence! Várjuk a szavazatát!