Hétfőn egy év börtönt kapott az a Noe Inguez, aki azzal állt bosszút szakítás után barátnőjén, hogy meztelen képet töltött róla fel az internetre. Ő az első ember, akinél már alkalmazhatták Kalifornia bosszúpornó törvényét, ami sokkal szigorúbban bünteti az eddigieknél az áldozatnak lelki sérülést okozó képek engedély nélküli nyilvánosságra hozását. A férfi 36 hónapos felfüggesztettet kapott, plusz egy távolságtartási végzést is.

„Ez az ítélet egy erős üzenete annak, hogy mostantól nem tűrjük az ehhez hasonló rosszindulatú viselkedést” – mondta az LA Timesnak az ügyvéd, Mike Feuer. Az új törvény az ügyvéd szerint végre jó eszköz azok ellen, akiknek az életét olyan emberek keserítik meg, akikben korábban bíztak.

A 36 éves Inguez álnéven írt Facebookra ocsmány dolgokat exnőjéről, akivel négy évig volt együtt, nem sokkal később pedig már meztelen képeket is töltött fel róla, ráadásul arra kérte a főnökeit, hogy rúgják ki ezek miatt. A kapcsolat vége már előtte sem volt túl rózsás, 2011-ben már élt a férfi ellen egy távolságtartási végzés, miután a szakításuk után folyamatosan SMS-ekben zaklatta a férfi.