Ugye, ön is mindig azon gondolkozott, hogy vajon milyen szervezet gyűjtötte be a világ összes veszélyes természetfeletti lényét? Ha igen, akkor most mázlija van, mert eláruljuk: az SCP Foundation tartja őket kordában, és gyűjti össze a hozzájuk kapcsolódó tárgyakat – írja a Kernel. A szervezet egy magát kormányközelinek beállító csoport, ami szerint rettenetesen fontos munka van a kezükben: „Az SCP jelentős fenyegetést észlelt, ami már a globális biztonságot fenyegeti. Világszerte működnek ügynökségek, hogy fenntartsák az emberiség függetlenségét a földöntúli, multidimenzionális fenyegetésekkel szemben. Eddig az emberiség ki volt téve ezeknek a szeszélyeknek, de mostanra elértük a történelem azon pontját, amikor védekezhetünk ellenük. Most már az SCP Foundationnek dolgozol. Nem fontos megértened, miért létezünk. Azt fontos megértened, mi a feladatod” – hangzik a hivatalos hangnemben írt szöveg.

A szervezetet persze nem kell túl komolyan venni, tulajdonképpen egy nagyon aktív szerepjátékról van szó, ami annyira valósághű, hogy még saját Soundcloud oldala is van, ahol az ügynökök jelentéseit lehet meghallgatni. Ráadásul meglepően sokan csatlakoznak a bulihoz, napról napra nő az ügynökök száma, az SCP rajongók pedig most épp abban reménykednek, hogy hamarosan egy saját kalandházuk is lesz azokból a sztorikból, amiket kitaláltak.

Az oldal tele van írott történetekkel is, amik első ránézésre tényleg nem tűnnek többnek, mint egy sokadik szerepjátéknak, de a legerősebbek rettenetesen súlyos és sötét horrorsztorik. Ezeket itt el is olvashatja, leginkább a hivatalos hangnem, és a furcsa témaválasztás (rasszista űrlény is van) teszi különlegessé a mozgalmat.