Egy angliai mocsár környékén már 1983 óta, több mint 60 alkalommal láttak egy kóbor vadállatot. Majdnem 20 évnyi nyomozás után viszont kiderült, hogy a félelmetes állat csak egy cica volt – írja a Daily Mail

Bodmin városától nem messze, több mint 30 éve, 1983-tól látni véltek egy vadállatot, ami a mocsár környékén bóklászott. Senki se tudta pontosan, mivel állnak szemben. Egyetlenegy egzotikus állat eltűnését sem jelentettek akkoriban, úgyhogy még rejtélyesebb volt az állat kiléte.  A nyomozás 19 éven át tartott és 84 ezer fontot (33,7 millió forintot) emésztett fel, ennyi kellett ahhoz, hogy végre azonosítani tudják a szörnyet. 

A sok bejelentés és homályos képek alapján próbáltak elindulni a kutatók. 1995-ben a londoni Természettudományi Múzeum egy koponya nyomán vizsgálta a rejtélyes állatot, amit egy 14 éves fiú talált a mocsárnál. A fejnek agyarai és éles fogai voltak, ám kiderült, hogy az állat még csak nem is Angliában múlt ki. Ismét zsákutcába jutott a nyomozás. 

1998-ban még egy videófelvétel is készült a mocsári rémről. 2014 januárában egy 45 perces dokumentumfilm foglalkozott az esettel, amit itt megnézhet. Idén júliusban is látták az állatot, amelyről végre kiderült – 20 év nyomozás után –, hogy egy cica. Egy igazán félelmetes cica.