Kicsit előítéletes nevet adtak a leszbikusok Tinderének, a Scissr, azaz az olló nevű app kifejezetten a saját nemüket szerető nőknek szól. Kicsit érthetetlen, hogy miért kell külön applikáció erre, amikor a Tinderen könnyen megoldható mindenféle nemű ember keresése.

Mindenesetre egy chicagói hegymászó nő ebben jó bizniszt látott – vagy csak trollkodni akar –, és a melegek Tinderéhez (Grindr) hasonlóan megcsinálta a leszbikusok társkeresőjét. Az applikáció iOS és Android telefonokon egyaránt elérhető, ingyen – írja a Guardian.

Az app készítője, Allison Ullrich azt nyilatkozta a DNAinfonak, hogy a baráti beszélgetésekből merítette az ötletet a társkeresőhöz, amihez az vezetett, hogy a heteroszexuális-központú társkeresők csalódást okoztak. Név szerint az OKCupid, a Match és a Tinder, ez utóbbi állítólag gyakran dobja fel a férfiakat is a leszbikus használóknak. 

Az applikációban lehetőség lesz 'wishlist'-et készíteni a felhasználók profiljaiból, GPS-alapon működik majd. Mindössze csak három fényképet tölthetnek fel magukról a felhasználók, továbbá 300 karakterben írhatnak magukról. Mindez kicsit kőkorszakinak hangzik a Facebook-alapú Tinder használata után.