A Vice magazin a bike pornóról és a bike szexualitásról értekezett még november végén a Bi​ke Smut Film Festival apropóján, amit idén nyolcadik alkalommal rendeztek meg Denverben. A filmfesztivál témája eléggé szokatlan, biciklikkel való erotizálásról szóló filmeket vetítenek. A fesztivál alapítója Phil Sano tiszteletes, aki a magazinnak beszélt a több turnés filmfesztiválról, aminek elég nagy a közönsége. A vallásosnak számító területeken, mint Salt Lake City és a nyitottnak titulált San Franciscóban is szeretik a furcsa filmeket.

„Azok az emberek, akik szexuális elfojtásokkal nőttek fel azokon a területeken, majd elutasították azt, elég erős ellenkultúrát kapnak" – mondta a magazinnak a fesztivál alapítója, Sano, ezzel utalva a szexuális szabadságra, amit a bicikli jelképez. A kétkerekű járgány ugyanis rengeteget tett a nők egyenjogúságáért, a viktoriánus korban a korlátozták a nők ruhaviseletét, a bicikli azonban megkövetelte a sportosabb viseletet. Akkoriban arról cikkeztek a lapok, hogy a nők a saját szabadságukért kerekeznek, és a nők valóban egyre inkább felszabadultabbak lettek, majd a szavazati jogukat is kiharcolták. A feministák szerint a biciklizés fontos momentum a női történelemben.

A filmfesztiválra visszatérve: bár a téma eléggé konkrét, ezzel szemben a filmek eléggé eltérőek: a dildós bringaülésről szóló filmtől kezdve, fodrászon át, aki elrabolja és megborotválja a biciklitolvajokat, olyan filmeket is vetítenek, amikben a bicikli szexuális partner.  Vannak filmek, amik a biciklizést egyfajta bevezetésként mutatják a szexhez, vagy épp olyan jeleneteket is tartalmaznak, amikben szexuális partnernek használják a bicikliket, még akár meg is korbácsolják, akár egy szadomazo filmben. 

Slut-bike-love from Sarah Armstrong on Vimeo.

„A Bike Smut közös élmény. Pornót jellemzően a legintimebb környezetben, otthon vagy a munkahelyen nézünk, ritkán beszélünk róla. Ez egy felhívás több őszinteségre a szexualitásunkban. A szex megtörténik. Figyelmen kívül hagyhatjuk, vagy elfogadjuk. A Bike Smutot nézni társadalmi környezetben arra buzdít, hogy beszéljünk a szexről, a nemi és más tabukról" – áll a hivatalos oldalukon.