Hosszú ideje pörög az interneten Patrick, a csirke, aki elvileg zongorázik, de igazából elég nagy kamu az egész. Pedig Patrickkal ellentétben vannak háziállatok, amik önszántukból csinálnak zenét, néha egészen jókat is, mint például Penelopé, a tengerimalac. Ki a legjobb állati zeneszerző?

01. Patrick, a zongorázó csirke

Patrick nagyon népszerű az interneten, még a Huffington Post is megírta, hogy zongorázó csirke járja körbe a világhálót. Patrick teljesítménye értékét kicsit csökkenti, hogy igazából alig zongorázik a videójában, a nagyobb munkát a gazdája, Igorrr, egy francia zenész végezte el, aki mindenféle alásfestőzenét adott a videónak.

02. Penelopé, a zongorázó tengerimalac

A leírásban azt írják róla, hogy ő az American Animal Idol első helyezettje 2010-ből. Ilyen műsor mondjuk sosem volt, de ha lett volna, kétség kívül elhinnénk, hogy Penelopé nyerte meg a versenyt. Gazdájának csak annyit kellett tennie, hogy ritmusosan egymás után vágja Penelopé rövid számát. Egészen fülbemászó miniszerzemény született így.

03. Zappy, a zongorázó malac

Sajnos nem hallani tökéletesen, de valószínűleg Zappynek hívják azt a malacot, amit bármikor felkérnénk zeneszerzőnek, ha valamilyen horrorfilmet forgatnánk. A tehetsége mindenképpen megvan hozzá. Zongorázó malacokról készült videókkal tele van a Youtube, de a legtöbb csak arról szól, hogy szegény állatok ugrálnak a jutalomfalatért, és közben a zongorabillentyűkre esik a patájuk. Zappy ezzel szemben ránézésre leginkább csak a zene öröméért teszi azt, amit.

04. A gitározó macska

A neve sajnos nem derül ki, de a Youtube-on fellelhető gitározó macskák közül egyértelműen ő a legjobb. Leginkább azért, mert a többi állattal ellentétben ő a mancsával pengeti a húrokat, ahogy kell, és csak akkor használja gitározásra a száját, amikor azt egyébként Jimi Hendrix is tenné.

05. Tucker, a zongorázó kutya

Természetesen zongorázó kutyákból is találunk néhányat a Youtube-on. Közülük is kiemelkedik Tucker, aki nemcsak zongorázik, de énekel is mellé. Tucker fellépése gondosan kitalált, leginkább egy Lana Del Rey akusztikus koncertre emlékeztet.

06. Beanie, a zongorázó csirke

Fent bemutattuk Patrickot, aki jelenleg tarol az interneten. Patrick, nagyon örülünk neked, de Beanie a legjobb zongorázó csirke az interneten! A legjobb zongorázó csirke az interneten! Az úttörő performansz végén hanyagul odadobott utolsó hang pedig tényleg olyan apróság, amire csak a legnagyobb művészek képesek.

07. Megan, a zongorázó kutya

Megan tulajdonképpen a pár évvel fiatalabb Tucker. A fellépését kicsit beárnyékolja, hogy a túlbuzgó gazdája végigkommentálja az egészet, ezért Megan nem is igazán tud annyira kibontakozni, pedig látszik rajta, hogy komoly tehetség szunnyad benne.

08. Nora, a zongorázó macska

Nora akkor támadta meg az internetet, 2007-ben, amikor még nem jelent meg a Youtube-on naponta olyan ötmillió cuki, állatos videó, így érthetően hatalmas karriert futott be. Jól látható, hogy Nora tényleg odáig van a zongoráért, és rutinosan játszik a hangszeren. Kicsit levesz a teljesítményből, hogy néha a gazdájával együtt játszik, de a védelmében el kell mondani, hogy a videó még akkor készült, amikor egyáltalán nem volt megszokott, hogy állatok önmagukban, a gazdáik nélkül játsszanak hangszereken.