Tegnap megírtuk, hogy ezentúl elvileg névtelenül küldhetünk egy borítéknyi csillámport, bárkinek, csak sajnos pont nem működik az oldal. A Daily Dot most azt írja, hogy a shipyourenemiesglitter.com tényleg működött, csak túl nagy lett az érdeklődés.

A szolgáltatást egy Mathew Carpenter nevű úr valósította meg, de most már azért könyörög, hogy senki se akarja használni az oldalát, mert csak a baj van vele.

A konkrét problémát az okozza, hogy túl gyorsan terjedt a szolgáltatás híre, nem sokkal az indulás után az oldal összeomlott, és iszonyatos mennyiségű rendelés futott be. „Légyszi ne vegyetek többet ebből a borzalmas csillámtermékből. Rosszul vagyok, hogy foglalkoznom kell vele” – írta, meglepően őszintén.

A rendelőfelületet ki is kapcsolta, és bár rengetegen nézik az oldalát. és rendeltek tőle csillámküldeményt, a töke tele van az egésszel, szeretne túladni az üzleten. Egy amerikai férfi már kapott is a dolgon, igaz, ő saját oldalt épített gyorsan. A dontshipyourfriendsglitter.com-on („ne küldj csillámot a barátaidnak”) azt írja, hogy ha PayPalen keresztül pénzt küldenek neki (10 dollár egy email, 20 egy képeslap), akkor mindenki helyett üzeneteket ír a megjelölt embereknek. A levelek tartalma: a barátod annyira szeret, hogy nem küld neked csillámport.

Elmondásra szerint az összegből, miután a PayPal, és a posta levonta a maga sápját, körülbelül három dollár marad, ennek felét megtartja, a másik felét pedig annak a nonprofit cégnek adja, ahol dolgozik. Az is írja az oldalon, hogy iszonyú sokan küldtek már pénzt eddig is.

Azt hiszem, nem írtam le még szebb szót, mint a csillámküldemény.

Kommentálná? A Facebookon tegye!