shutterstock 156405806

Tükör, ez kell ahhoz a nőnek, hogy élvezze a szexet

2015.01.19. 21:42

Az amerikai szex edukátor, Betty Dodson írt egy értekezést arról, hogy tapasztalata szerint mi segíti a nőket ahhoz, hogy képesek legyenek átadni magukat az orgazmusnak. Dodson szerint az első lépés az, hogy a nőknek meg kell nézniük magukat a tükörben alulról. A szex edukátor a workshopjain ezt kötelező elemként beépítette a foglalkozásokba, így 50 évnyi szakmai tapasztalat beszél belőle.

Nem számít a kor, meg kell nézni és kész

A 85 éves Betty Dodson gyakorlatilag egész életében a női orgazmust kutatja és a szexuális szabadságot hirdeti. Több könyvet és dokumentumfilmet is készített a témában, az Államokban elismert szakember – ezt a hátteret jó ismerni a továbbiakhoz. Betty Dodson a weboldalán esettanulmányként írja le, hogyan segített a 46 éves páciensén, akinek még soha életében nem volt orgazmusa partnerhelyzetben.

„Amikor leültünk, hogy elvégezzük a genitális vizsgálatot, bevallotta, hogy még sosem látta a lába közét, soha. Bár ezt én nehezen értem meg, tudtam hogy igazat mond – ez nagyon gyakori probléma a nőknél. Amikor először széttette a lábát, egy hatalmas sötét bozont fedte el a nemi szervét" – írja a blogjában a szexedukátor. Azzal folytatja, hogy a 46 éves alany, akinek névtelenségét védve a Carol álnevet adta, rondának találta magát első alkalommal. Aztán egy kis mandulaolajnak és a bátorságának köszönhetően masszírozni kezdte magát a tükör előtt. Ennek eredményeként hamarosan szebbnek látta magát alulról. Betty Dodson a tükrös módszer mellett azt is javasolja a pácienseinek, hogy adjanak nevet  a puncijuknak, és becézgessék azt. Sőt, a bocsánatkérést is fontosnak tartja, azt kéri a nőktől, kérjenek bocsánatot a nemi szervüktől, amiért elhanyagolták azt.

shutterstock 136854305

Az orgazmuszavarral küszködőknek tényleg hatásos

A tükörrel való ismerkedés a szexológusok számára nem ismeretlen módszer. Tóth-Horváth Gábor szexológus szerint az orgazmuszavarral küzdőknek ez egy remek gyakorlat arra, hogy megismerjék önmagukat:  a tükör előtt maszturbálás a következő lépés, ami felszabadíthatja a gátlásokat. 

„Sok nő a családi tiltás miatt nem nyúlnak a hüvelyükben, nem ujjazzák magukat, mert az fúj, és nem szabad oda nyúlni, stb. Ez is oka lehet annak, hogy később frigiddé válik valaki" – mondta a Velvetnek a szexológus, és hozzátette, a testünk a sajátunk, annak felfedezése és az önörömszerzés fontos az egészséges szexuális élethez. 

Az amerikai szexedukátor a blogjában egészen pontosan meg is határozza a tükör nagyságát, véleménye szerint húsz centi átmérőjű tükör szükséges a módszerhez. Egyedül is ajánlott. A megtekintés fürdőkádban,  a kád szélére helyezett tükörrel is kivitelezhető – írja Dodson.