Az 58 éves Ron Jaecks szokásos reggeli kocogására indult az oregoni Salem városának egyik parkjában, ám néhány méter után váratlan és fájdalmas tapasztalatban volt része.

„Mintha egy hatalmas áramütést kaptam volna, és ugyanakkor fejbe csaptak volna egy hatalmas husánggal. Vagy mintha villám csapott volna belém" - érzékelteti az élményt a férfi az USA Today cikkében.

Később meglátta, hogy szárnyak csapkodnak a feje felett, és tévesen denevértámadásnak gondolta a dolgot, ám később egy biológus professzor ismerőse felvilágosította, hogy inkább bagoly lehetett a támadó, igaz, a pontos fajtát eddig nem sikerült beazonosítani.

Persze Jaeks szempontjából kissé lényegtelen, hogy egy szalagos bagoly vagy egy amerikai uhu kapaszkodott a fejbőrébe és tépte le kis híján azt.

Az amerikai uhuk egyébként januárban raknak fészket, és ilyenkor nem ritka köztük az agresszív viselkedés sem a környezetükben felbukkanó idegenekkel szemben. 2012-ben több amerikai uhu támadást is jelentettek egy seattle-i parkból, amit akkor részlegesen le is zártak.