Január végére lassan minden reményt elvesztünk, tényleg csak arra tudunk gondolni, hogy valamikor vége lesz ennek az egész tél dolognak, és elkezdődik a szerethető időszak. Szabadtérrel, megsokszorzódott programlehetőségekkel, és egy csomó olyan dologgal, amire most épp nem nagyon van esély. Mivel már képzelődni is jó ezekről, összeszedtük azokat a dolgokat, amikre a legjobban vágyunk épp.

Hely

Nyilván ön is észrevette már, hogy mennyivel nagyobb tortúra beülni péntek este valahova télen. Nyilván nem mondunk újdonságot, de ez azért van, mert kevesebb kihasználható tér van. Normális időben megnyitnak a teraszok és az eleve csak szezonban működő kocsmák, igazából az sem tragédia, ha csak úgy egy köztérre ülünk le meginni valamit, de például van értelme csak úgy sétálgatni is. Ezzel szemben télen csak az a lényeg, hogy miképp lehet eljutni a legrövidebb idő alatt A-ból B-be, már ha egyáltalán megpróbáljuk.

Jó ruhák

Választhatunk akármilyen fasza szettót, ha maximum az irodában látja bárki is. A téli ruhák, pláne a Magyarországon kaphatók rendkívül unalmasak, télikabátokból eleve kevés embernek van több variációja, és úgy általában lehetetlen úgy felöltözni, hogy kényelmes legyen. A ruhatárakról már nem is beszélünk, azokra egy normális világban nem is lenne szükség, hiszen nyáron ugye nem is kell semmit leadni.

Szellőztetés

Valószínűleg önre is rászóltak már legalább egyszer életében télen, hogy ne fűtse már az utcát. Igen, de a friss levegő akkor is jó, és friss levegőben aludni akkor is jobb. És úgy általában jobb úgy élni, hogy nem hűl ki az egész lakás emiatt a hülye levegőmánia miatt.

Fesztiválok

Igen, szabadtér, lehet menni fesztiválozni, ahol néha vannak jó koncertek, könnyű ismerkedni és teljesen ki lehet szakadni az évközben megszokott valóságtól. Hasonlóra maximum akkor van esély télen, ha elmegyünk síelni, de az sem ugyanaz sajnos.

Nincs betegség

Jó, van betegség, de sokkal nehezebb összeszedni. Ameddig télen tényleg csak idő kérdése, hogy mikor kapunk el legalább egy jó megfázást, vagy még rosszabb esetben ülünk fel az influenzavonatra, addig nyáron erre igazából maximum akkor gondolunk, ha valaki túl erősen használja a légkondit.

Panaszkodni a nyárra

Hát mennyivel jobb már azért hőbörögni, mert elviselhetetlenül meleg van? Kívánni egy kis havat és jeges szelet, az élet ajándékának tekinteni egy nyári záport, már kimondani is nagyobb boldogság, mint bármi, amit egy január adhat.

Önnek mi hiányzik a legjobban?