shutterstock 93841921

Amikor éjjel arra ébred, hogy a partnere maszturbál

2015.02.06. 21:55

A Jezebel tette fel a kérdést, mit lehet tenni, ha valaki arra ébred, hogy a partnere maszturbál mellette az ágyban. A válaszok közt a nevetés, az ignorálás, a segítő kéz nyújtása is szerepelnek a cikkben. A megkérdezett szexológus szakértő szerint a legjobb, ha úgy teszünk, mintha nem is láttuk volna, a másik önbizalmának földbe taposása nem megoldás.

A kellemesebb megoldás az, ha beszállunk

„Hiába élünk párkapcsolatban, a libidónk lehet különböző. Ez nem megcsalás, nem is az az oka, hogy ráunt a partnerére, csak lehet, hogy ő kevesebb szexet kíván. Ha erre ébredünk, a két választható opció, amivel a másik önbizalmát nem tapassuk a földbe az, ha nem vesszük észre, és alszunk továbbb, mintha mi sem történt volna – reggel, ha esetleg rákérdez a társunk, akkor sem nevetgélve, de elárulhatjuk, hogy igen felébredtem rá, de nem akartam zavarni. A kellemesebb megoldás az, ha beszállunk, és segítő kezet, szájat, bármit nyújtunk, így egy fantasztikus spontán éjszakai szeretkezésben lehet részünk" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexológus, és azt is elmondta, hogy a legrosszabb, amit tehet bárki is ebben a helyzetben, ha rákiabál a partnerére.

shutterstock 91612715

A szakember szerint ha valaki így reagál, akkor a maszturbáló fél inkább keressen másik társat, az elfogadás az ilyen élethelyzetben mutatkozik meg igazán.

Szorongást generálhat, ha hibaként kezelik

„Indokolatlan lelkifurdalást esetleg egyéb szorongásokat generálhat. A legtöbb ember nem ott maszturbál, ahol a másik is ott van, ha az ágyban teszi, akkor ez egy jelzés, hogy megbízik a másikban, és nem számít botrányra, jelenetre. Sajnos a prüdéria roppant ostoba dolgokra képes, hiszen ha szeretem, és velem van, akkor mi sem lehet izgatóbb, mint látni az ő élvezetét. Ez a maszturbáló fél részéről egy plusz izgalom, felébred-e, beszáll?"

A Jezebelnek küldött olvasó levélben azt feszegeti a maszturbáló partnerére ébredt nő, hogy ez már túlmegy valamiféle udvariasságon, ráadásul a partnere azt vágta a fejéhez, miért nem szállt be. A szakértő az olvasónak azt válaszolta, a maszturbáló férfi udvarias volt, és korrekt, hogy nem erőltette a szexuális libidóját a másikra. Sőt, egyetért azzal, hogy ilyen helyzetben az a legjobb megoldás, ha beszáll. Az együttélés növeli a meghittséget két ember köt.