A New Jersey-i Olawale Agoro nem mindennapi módon szerette volna megúszni a közlekedési bírságot: miután július 31-én egy rendőr megállította és megbüntette, szeptemberben saját (egyébként nem létező) vak ikertestvéreként jelent meg a bíróságon, írja a Jezebel.

Szerencsétlenségére a tárgyaláson jelen volt az a járőr, aki megállította, és rögtön ráismert, de ami még ennél is nagyobb szívás, hazafelé a bíróságról megint megállította, majd az autóját is elkobozta. Agoro ezután kénytelen volt elismerni, hogy nem vak, ám ez az őszinteség csak addig tartott, amíg visszakapta a kocsit.

Utána újra a nem létező, vak Tonyként ment el a bíróságra, és újabb halasztást kért testvére nevében, aki állítása szerint Nigériába utazott apjuk halála miatt. Végül a következő megadott időpontra sem ment el, ekkor adtak ki körözést ellene.

Végül másnap előállították, ám még ekkor is ragaszkodott ahhoz, hogy ő csak az ártatlan ikertestvér. Ekkor azonban már rendőröket hívtak a helyszínre, akik az ujjlenyomata és jogosítványa alapján megállapították a személyazonosságát.

A férfi így egyszerű közlekedési kihágás helyett most már hamis tanúzás és a hatóság félrevezetése miatt is kénytelen felelni. Jelenleg a Bergen Megyei Börtönben ül előzetesben, és 20.000 dolláros (5,2 millió forint) óvadékot szabtak ki rá.