Ma tényleg cicanap van, és ebből nehogy már a hős cicák maradjanak ki. Ugyanis a tévhitekkel ellentétben a macskák nem mindig köcsögök (Lásd: hős cica 1-3). Van, amikor annyira nem, hogy megmentenek embereket. Főleg gyerekeket.  

Hős cica 1.

Egy oroszországi kóbor macska, Mása mentett meg 12 hetes csecsemőt, akit egy lakóház bejáratánál hagytak. A cica addig melegítette a babát, és nyávogott, amíg rájuk nem találtak. Szinte biztos, hogy a kisfiú nem élte volna túl ezt a pár órát sem a hidegben, ha Mása nem vigyáz rá. Szóval a macskák nem mindig szemetek. 

Hős cica 2. 

A második menő macskát Tarának hívják és Kaliforniában kergetett el egy kutyát, aki megtámadott egy gyereket. A bicikliző kisfiú lábát kapta el egy kutya a semmiből, de ekkor jött a család macskája, Tara. A cica egy pillanat alatt rendet teremtett és nekifutásból kergette el az agresszív kutyát. Tara annyira híres, hogy még honlapja is van, amin még az életrajzát is elolvashatjuk. Jó hosszú. 

Hős cica 3. 

Egy angol családot is a macskájuk mentett meg. A Noble család házában szeptemberben, az éjszaka közepén tűz ütött ki. Volt tűzjelzőjük, de az mégsem működött. Még jó, hogy a macskájuk, Simba figyelmeztette őket. A cica nem egyedül menekült a lángok elöl, hanem addig nyávogott a gazdája fülébe, amíg fel nem ébredt. A házaspár gyorsan kimentette a három gyerekét, Simbával együtt. Bár gyakorlatilag mindenük odalett, a cica megmentette a családot, és senkinek sem esett komolyabb baja. Ő itt Simba: