Nemrég írtuk meg, hogy 2015 a full-bush brazil punciszőr éve lesz, amit leginkább úgy érdemes elképzelni a rendelkezésre álló szakirodalom alapján, hogy beköszönt a Bundesliga-séró a fanszőrdivatban is. Annyi különbséggel, hogy míg a frizurára azt lehet mondani, hogy elől praktikus, hátul szép, addig a full-bush brazil gyanta alul praktikus, felül szép. Azt jelenti ugyanis ez a fajta gyanta, hogy a lényegi részeknél minden csupasz, fent viszont burjánzik a természet és a kreativitás.

A burjánzó kreativitás és természet viszont hajlamos túllógni a bikinivonalon, amit úgy néz ki, a világ egyelőre nem akar megemészteni. A Guardian összeszedte, hogy az utóbbi időben milyen módokon cenzurázták, hogy az emberek nehogy véletlenül punciszőrt lássanak.

Az egészben tényleg az a szürreális, hogy egytől egyig olyan esetekről van szó, amikor a nemi szervet legalább egy bugyi takarta, csupán a szőr lógott ki alóla, vagyis konkrétan a szőrt cenzurázták.

A legutóbbi eset, hogy egy ausztrál magazint törölt az Instagram, miután a magazin felrakott egy képet fürdőruhás nőről, akik jól láthatóan hagyták megnőni a fanszőrüket. A képet itt lehet megtekinteni, tényleg nincs benne semmi explicit dolog, az már ízlés kérdése, hogy mennyire tartjuk vonzónak a képen látható fürdőruhákat és nőket. A Twitter egyébként jóval megengedőbb, ahogy az itt lent is látható.

A cenzurázott magazin, a Sticks and Stones meg van róla győződve, hogy ha férfiak fanszőre lett volna látható az Instagramon, akkor sosem törölték volna őket, az ugyanis valamiért sokkal elfogadottabb. Olyannyira, hogy Justin Bieber legutóbbi Calvin Klein-reklámjához például még photoshopoltak is némi fanszőrt a fiatal énekesre, mert alapból egyáltalán nem szőrös. Ez mégis teljesen elfogadott, az Instagram sem törölte az ilyen képeket.

Nem az ausztrál magazin volt az első, amit az Instagram punciszőr miatt cenzúrázott. Így járt 2013-ban az American Apparel egyik tervezője, a fotós, blogger, Petra Collins is, akit a természetes bikinivonalas, szintén fürdőruhás képe miatt törölt az Instagram.

De a lap arra is emlékeztet, hogy nemrég a The Bachelor (A nagy ő) brit kiadásában cenzúráztak egy nőt a természetes szőre miatt, szintén volt rajta bugyi. Sőt olyan is volt, hogy kiállított festményt szedtek le egy londoni galériában, mert úgy döntöttek, hogy pornográfnak minősül, hogy látható a képen szereplő nő fanszőre. Itt is érdemes eljátszani azzal, hogy milyen lenne ugyanez a kép férfival, nagy valószínűséggel nem szedték volna le, a férfiaktól sokkal elfogadottabb, hogy a fanszőrüket mutogatják. Más kérdés, hogy a szőr és a férfi kapcsolat azért is lehet jóval elfogadottabb, mert a férfi, ha nem borotválja, nyírja magát egyáltalán, akkor jóval szőrösebbé válik, mint egy nő, aki ugyanígy tesz. Vagyis a férfiaknál a több szőr egy természetes állapot.

El is indult a Twitteren, meg úgy általában az interneten a Free The Bush (kb. Szabaditsd fel a szőrt) hashtag, ami a mai világban ugye egyenlő a forradalommal. A hashtag nem annyira népszerű egyelőre, mint a nagyon hasonló, Free The Nipple, amivel a mellbimbók felszabadításáért küzdenek, és olyan népszerű emberek is csatlakoztak hozzá, mint Miley Cyrus, de azért elég jól pörög.