Ahhoz, hogy valódinak beállított, teljesen szürreális szellemtörténeteket olvassunk, nem kell évszázadokkal ezelőttre visszamenni, elég ha csak olyan csatornákat nézünk, mint a Lifetime Movie Network, amin megy Ghost Inside My Child (Szellem a gyerekemben) című műsor. Ennek a műsornak a legutóbbi részében egy ötéves ohiói kisfiút mutattak be, Luke Ruehlmant, akiben állítólag egy 30 éves nő szelleme lakott – írja a New York Daily News.

Röviden összefoglalva Luke azt mondta a mamájának, hogy ő nem is luke, hanem egy Pam nevű nő, aki több mint 30 évvel ezelőtt halt meg egy chicagói épülettűzben. Ezen az anyja természetesen eléggé meglepődött. Luke nem így, egyben, egy mondatban adta elő a sztorit, hanem szép lassan csepegtetve.

Az anyja szerint először kétéves korában, tehát nagyjából akkor, amikor egyáltalán megtanult beszélni, mondta azt, hogy ő nem Luke, hanem Pam. Mivel a család egy Pamet sem ismert, az anya nagyon kíváncsi lett, így elkezdte kérdezgetni a gyerekét.

„Azt mondta, “Pamnek hívtak, de meghaltam, felmentem a mennyországba, láttam Istent, aki visszaküldött a Földre, amikor felébredtem, akkor egy csecsemő voltam, és ti elneveztetek Luke-nak”” – idézte fel az anya, hogy mit mondott neki az akkor kétéves gyereke.

Az anya faggatta még egy kicsit a gyerekét arról, hogy hogyan halt meg, mármint nem ő, hanem a benne élő szellem. Azt mondta, hogy egy tűzben, leugrott valahonnan.

Szép lassan kiderült az is, hogy Pam egy magas épületről ugrott le, valamint az is, hogy a dolog Chicagóban történt. Ez szintén nagyon furcsa volt az anya számára, hogy a gyereke honnan tudhat Chicagóról, amikor soha az életben nem voltak ott.

Az anya ezután kezdett el keresgélni az interneten, és megtalálta, hogy 1993-ban Chicagóban több mint 15 ember meghalt a Paxton Hotelben egy tűzvészbeb. Többek között meghalt egy Pamela Robinson nevű, 30 éves nő, valamint azt is, hogy többen úgy akartak menekülni, hogy kiugrottak az épületből, és úgy haltak meg.

Luke anyja ezután felkutatta Pamela Robinson lányát, és kiderült, hogy a gyereke és Robinson ugyanazokért a zenékért lelkesednek.

Ezután már csak egy dolog történt, ami az eddig is elég gyenge lábakon álló történet hitelességét végleg tönkreteszi. A kisfiúból ugyanis nem sokkal később távozott a szellem. Luke anyja azt mondja, semmi pénzt sem kapott ezért a sztoriért, csak azért állt vele a világ elé, mert egy pozitív történetnek gondolja.