Zander Mahaffey öngyilkosságot követett el február 15-én, miután a környezete nem tudta megemészteni, hogy a Sandra Nicole-ként született amerikai tini transzneműnek érezte és vallotta magát – írja a Vocativ. Mahaffey a tumblrén hagyott hosszú búcsúüzenetet, amiben arról írt, hogy mennyit bántották a családjában, milyen szexuális traumákat kellett átélnie, és miként tervezi a saját halálát. Így búcsúzott:

Tudom, hogy az embereknek fájni fog és le fogja sújtani őket. És én annyira, de annyira sajnálom ezt. Nem tudom, mit mondhatnék még. Egyszerűen annyira belefáradtam, annyira belefáradtam és csak le akarok feküdni aludni.

Halálát követően bejárta a netet a története és üzenete, és a #HisNameWasZander hashtag hamar felpörgött. A Vocativ cikkének készültekor már hétezer bejegyzésben jelent meg a Twitteren, és a búcsúüzenetet is több ezren osztották meg a tumblrükön.

Az érdekesség azonban nem ez volt: amikor a Mahaffey-hoz közel álló ismerősei azt látták, hogy a legtöbben a születési nevén, Sandra Nicole-ként emlékeznek meg róla, akkor pörgették fel igazán a kampányukat, hogy a választott nevén és nemén nevezzék Mahaffey-t. Blogot is indítottak, ahova elkezdtek záporozni a hasonló helyzetben lévő tinik panaszai, akik több toleranciát várnak el a társadalomtól. Sok poszt ezen túlmenve Mahaffey családját is támadta, amiért az öngyilkosságba kergették a tinit.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt vagy itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.