shutterstock 100367738

Amit tudni akar az egyetemista lányok szőrtelenítési szokásairól

2015.03.06. 20:11

A nők szeméremszőrzetének eltávolítása, annak formája, módszere is kedvelt kutatási téma a női orgazmus, főleg a G-pont kutatása mellett. A Journal of Sexual Medicine-ben megjelent egy novemberi felmérés az Egyesült Államokbeli egyetemisták szőrtelenítési szokásairól, amiben 1110-en vettek részt, mindannyian heteroszexuálisok, 18 és 22 év közöttiek. 

A trendek mellett  – hogy mi épp az aktuális punciszőr divat – a szőrtelenítési szokások is érdekes mutatók. Az amerikai kutatás arra világított rá, hogy az egyetemista lányok fele teljesen megszabadul a szeméremszőrzetétől – a legtöbben borotvával. A válaszadók 26%-a csak néha szőrteleníti magát teljesen, 15% csak részlegesen távolítja el a nemi szőrzetét. A kutatásban résztvevők 6%-a trimmel, és csak 4% viseli úgy a lába közét, ahogy az ég megteremtette.

A felmérés kitér az egyetemista férfiak szőrtelenítési szokásaira is, a megkérdezettek 19%-a szabadul meg teljesen a fanszőrzetétől, 24%-a fazonra nyírja, és 22%-a nem mindig, de olykor teljesen leszedi a nemi szőrzetét. Az is kiderül a kutatásból, és az alábbi infografikából, hogy nagyjából ki milyen fanszőrzetet preferál: a férfiak 60%-a a teljesen szőrtelen nőket, amíg a nők 24%-a vágyik teljesen szőrtelen pasikra. 

A kutatás 2014 végén készült, ami azért érdekes, mert akkor már a trendek azt jelezték, hogy a teljesen szőrös nemi szőrzet a divat, és csak a lényegnél szőrtelen.