A Snapchatre költöztek a pornósok és sztriptízesek

2015.03.08. 11:40

A pornósok a Snapchat segítségével új felületen hirdetik magukat, ez lehet a pornóipar legésszerűbb újítása – érdemes figyelembe venni, hogy a pornóipar újításai eddig is erőteljesen meghatározták, diktálták az internetezési, mobilhasználási szokásokat.

A Snapchat felhasználók könnyen elérhetik a Snapcasht, az app pénzküldő szolgáltatását, amin keresztül a pornósok tíz másodperces videókkal szórakoztathatják a közönségüket, pénzért. Az új platform a pornósoknak, sztriptíztáncosoknak ad több lehetőséget, egy dollártól öt dollárig fényképeket, videókat küldözgetnek magukról a felhasználóknak – írta a The New York Times. A pénzküldős újítással a Snapchat készítői nem feltétlenül a szexmunkásokat akarta támogatni, sőt. A cég mereven elzárkózik a felnőtt tartalomtól, és agresszíven fel is lépnek ez ellen. Mondván, hogy a legtöbb Snapchat felhasználó fiatal felnőtt vagy még kamasz, ezért az app nem támogatja a felnőtt tartalmakat – holott sokan arra használják, hogy meztelen képeket küldözgetnek.

mariellaellla   1421054106015

Az ingyenes Snapchat lényege, hogy a küldött fotók-videók csak pár másodpercig láthatók, aztán megsemmisülnek, így bárki küldhet magáról olyan képeket, amiket később megbánna, vagy nem akarja, hogy más is lássa. A Snapchat társalapítója, Evan Spiegel már 2012-ben elhatárolódott a pornográf tartalmaktól, ennek ellenére az appot főleg a sextingre használják sokan. Ez ellen ma már fellép a cég, és törlik a felhasználókat, ha felnőtt tartalmakat látnak. 

A gond az, hogy szinte minden telefonon van már screenshot funkció, így könnyen le lehet menteni a pikáns fotókat, hiába törli elvileg a rendszer. Ráadásul kiderült, hogy mégsem tűnnek el a képek, megmaradnak a telefonokon, csak éppen egy eldugott helyen vannak – ma már arra is van külön szolgáltatás, hogy előbányásszák azokat. A Snapchat mellett a Snapcash rendszere is kijátszható, és így támogatja a pornótartalmat, annak ellenére, hogy a Snapchat elhatárolódik a felnőtt tartalomtól, sőt, azt hirdeti, hogy mindenki tartsa magán a ruháját.

mariellaellla   1421324953970

A Snapcashen a pornósok és a sztriptízesek diszkréten árulhatják a bájaikat,  valahogy úgy, ahogyan a Livejasmin női világszerte, csak épp rövidebb ideig, okostelefonon, PayPalon keresztül, sokkal diszkrétebben. Feltehetően az üzlet pont ebben rejlik, így a recskabojok akár az egyetemi előadás közben is személyre szóló előadásban gyönyörködhetnek egy-egy pornóstól.