Stuttgartban lehet Európa legnagyobb bordélyháza, amiben 150 prostituált dolgozik, és ahol évente 50 000 kuncsaft is megfordul. A Channel 4 dokumentumfilmet készített a mega bordélyházról, ami egy ötcsillagos szállodánál kevésbé kényelmes, de egy autópálya menti moteltől azért jóval több.

A Paradise nevű bordélyház nem az egyetlen megabordély, Németországban több ilyen is működik. A stuttgarti bordély tulajdonosa büszke arra, hogy biztonságos körülmények közt dolgozhat a több mint száz prostituált, de az egész európai prostitúció árnyékos oldaláról is szó esik a filmben.

„79 euróért (24 543 Ft) a férfiak használhatják a szaunát és a gőzfürdőt, fogyaszthatnak a büféből. Ha masszázst akarnak, extra pénzt kell fizetniük, és aztán bármi történik a szobában, az már csak a férfi és a nő közötti megállapodás kérdése" – mondta a The Debriefnek a Channel 4 igazgatója, Ed Watts, és hozzátette, hogy félóra vanilla szexért (sima szex) általában 50 eurót (15 540 Ft) kérnek.

Állítólag egy ott dolgozó prostituált akár 15 000 eurót (4 660 235 Ft) is megkereshet egy hónapban, de bérleti díjat kell fizetniük az ágyért, szobáért, és nagyjából ahogy belépnek a munkahelyükre, máris mínusz 150 fontról (61 728 Ft) indulnak. Főleg huszonéves lányok dolgoznak a bordélyban, egy pár negyvenes nő is akad, továbbá két 18 éves is ott próbálkozik a megélhetéssel.

A dokumentumfilm kitér a Lover Boynak nevezett problémára is: annak ellenére, hogy Németországban 2002 óta legális a prostitúció, sok lányt a pasija vesz rá „szeretetből" a prostitúcióra. Például egy romániai lány is elmondja a történetét, ő 15 éves volt, amikor az akkor 20 éves barátja kényszerítette erre a munkára – általában segítséget kérnek a lányoktól, hogy tartozásaikat rendezzék. Annak ellenére, hogy a Paradise bordélyház tulajdonosa, Jurgen Rudloff büszke a biztonságos bordélyára, tavaly egy ellenőrzés után a hatóságok öt embert tartóztattak le a személyzet tagjai közül – mindannyian 21 év alattiak voltak.

A dokumentumfilm rávilágít arra is, hogy sok prostituált a tanulmányait finanszírozza a munkából, például a 23 éves Josie, aki körbevezeti a stábot a bordélyházban, és aki kriminológus szeretne lenni majd egyszer. A 23 éves prostituált – akit gyerekkorában bántalmaztak – olyan részletekbe is beavatja a nézőket, amiket prostiként tapasztalnak meg nap mint nap: hogy vannak férfiak, akik túl durvák, és olyanokból is akad elég sok, akik nem mosakodnak meg, mielőtt a prostituáltakhoz mennének.