Majdnem biztos, hogy a többség így gondolkozik a Mars One projektről. Ki akarná örökre feladni a földi életet a tök üres vörös bolygóért? Az a 200 ezer jelentkező biztosan, akik remélték, hogy benne lesznek az első négyben.

Mostanra 100-ra csökkent a számuk, és egyre többet lehet tudni a lehetséges befutókról. A múltkor egy kétgyerekes anyát mutattunk be, most pedig egy 31 éves, dél-afrikai szoftverfejlesztő mondta el, miért akar annyira a Marson élni. 

Kobus Vermeulen már egészen kiskora óta arról álmodozott, hogy asztronauta lehessen. Megfogadta, hogy ha lehetősége lesz a Marsra utazni, megteszi. Most pedig adódott egy alkalom, úgyhogy nagyon elszánt, hogy 2024-ben a bolygóra költözzön. 

Vermeulent még az sem tántorítja el, hogy egyáltalán nem biztos, hogy épségben landolhat a kolónia első négy tagja a Marson, valamint a bolygó adottságai is megnehezítik a mindennapokat (a marsi körülményekről itt írtunk bővebben). A házilag készített szkafanderében boldogan várja a 10 év múlva esedékes indulást. 

A róla készült portrésorozat tökéletes képet ad az életéről. A legnagyobb szenvedélye az űr. Ja, és a zongorázás. Egyébként már Intagramon is lehet követni, ami a kiválasztás után még érdekesebb lehet. De most se rossz. 

Magnum BI... Developer. Eat your heart out Chris Hadfield.

A photo posted by Kobus Vermeulen (@signsandechoes) on

Az eddig megismert jelöltek egyáltalán nem tűnnek őrültnek, inkább csak végtelenül elhivatottnak. A kérdés csupán annyi, hogy 10 év múlva is ugyanennyire akarnak-e utazni. Itt bírják-e hagyni a megszokott életüket a marsi küldetésért.