Dr. Phil műsorában mutatták be azt a hétéves gyereket, aki késsel fenyegeti a családját, és közben azt üvöltözi, hogy elvágja a torkukat. Az agresszív kisfiút, aki az Államokban él valahol – direkt nem tették közzé a városnevet – örökbefogadták, állítólag drogfüggő családból származik, és elképesztő terrorban tartja a nevelőszüleit.

„Megöllek! Meg foglak ölni!" – üvöltözte a fiú a nevelőanyjának abban a videóban, amit a műsorban mutattak be. A New York Daily News riportja szerint a hétéves fiú metamfetamin-függőséggel született, továbbá a családi kórtörténetében bipoláris személyiségzavar is van. A kisfiú furcsa viselkedésére már hároméves korában is volt példa: bezárta magát a fürdőszobába, és a bátyja borotvájával megpróbálta levágni az ujjait. Akkor egy képzeletbeli barátjával magyarázta a történteket, aki erre utasította. A kisfiú szülei attól félnek, hogy sorozatgyilkost nevelnek, vagy hogy tömeggyilkos lesz belőle később – olyan valaki, aki az iskolájában megöli az osztálytársait egy nap.

„Rylannel együtt akarok élni, de vele lenni otthon rémisztő" – mondta a műsorban a kisfiú anyja. Az otthonukban az összes olyan tárgyat, amivel kárt tehet magában és másokban a gyerek, elteszik, hogy ne férjen hozzájuk. A műsor orvosa, Dr. Phil megígérte a szülőknek, hogy segít nekik, és emlékeztette a nézőket, hogy a fiú biológiai anyja drogfüggő volt, továbbá bipoláris zavar is volt korábban a családjában. Dr. Phil szerint a kisfiú tipikus esete lehet annak, hogy alig tudunk valamit arról, milyen hatása lehet a metamfetaminnak a prenatális időszakban. 

Dr Phil nemcsak horrorral foglalkozik, hanem romantikusabb történetekkel is, például a kétszeresen elvált asszonnyal, aki olyan férfinak küldözget pénzt, akivel sosem találkozott, és akit a neten ismert meg.