A 14 éves Valentina Maureira cisztás fibrózisban szenved, és egy videóban kérte a chilei elnököt, hogy engedélyezze az eutanáziát. Meg akart halni, de az elmúlt pár hétben annyi megerősítést és erőt kapott, hogy meggondolta magát. Már egyáltalán nem akarja feladni – írja a Yahoo

A cisztás fibrózis egy veleszületett genetikai rendellenesség, ami csak akkor jelentkezhet, ha mind a két szülő hordozza a hibás gént (ekkor 25 százalékos esély van rá). Az örökletes betegségben szenvedők átlagosan 37 éves korukig élnek, és főleg az emésztőrendszer, illetve a légzőrendszer gyengül le. Maureira öccse 6 éves korában halt meg, így ő se akart tovább szenvedni. 

A Youtube-ra tette fel a videót, amiben kérte, hogy legalizálják az eutanáziát. A története elég nagy nyilvánosságot kapott, sokan biztatták, hogy ne adja fel. Az édesapja azt is elmondta, hogy Maureirának egy olyan cisztás fibrózisos lány adta a legtöbb erőt és hitet, aki már elmúlt 20 éves. 

A sok támogatás, és pozitív példa után Valentina Maureira meggondolta magát, és már nem akar meghalni. Tudja, hogy a betegsége gyógyíthatatlan, de ennek ellenére megpróbál teljes életet élni.