Az izlandi feministák is csatlakoztak a Free The Nipple mozgalomhoz, amelynek olyan jeles képviselői vannak mint Miley Cyrus. Az izlandi nők mozgalmához kétgyerekes anyuka, terhes nő, de még mellrákos nő is csatlakozott: mind megmutatták a mellüket.

Van abban valami ellentmondásos, hogy a feministák, akik az egyenjogúságért és a nők tárgyiasítása ellen küzdenek, pont a mellbimbóikkal akarnak valamilyen nemes célt elérni. A dologban van ráció, a bulváros megközelítéssel valóban fel lehet hívni sokak figyelmét fontos vagy éppen kevésbé fontos problémákra.

A Free The Nipple mozgalom az Egyesült Államokban azt próbálja elérni a szabaddá tett mellekkel, hogy a filmek korhatáros besorolását újra gondolják át a filmszervezetek: miért nem lehet a filmekben melleket mutatni, miért kap más besorolást, mint az erőszak. Az izlandi nők célja egész más mint az amerikaiaké, ők a nemek közti egyenlőségért harcolnak a Twitteren. Két izlandi fiú indította el a lavinát, akik trollkodtak egy izlandi lány fotója miatt, a trollok posztjaikat azóta már törölték. A nők azonban fellázadtak, és sorra posztolják a melleiket, az Izlandi Egyetem hallgatói közül sokan csatlakoztak, továbbá parlamenti képviselők, hírességek támogatják a mozgalmat. Azzal érvelnek, hogy a mell csak egy testrész, és ilyen a férfiaknak is van, ugyanúgy kellene eljárni mindkét esetben.

„A cél egyszerűen a nemek közti egyenlőség. A topless nő egyfajta tabu, és elfogadott a társadalomban, hogy ez valami olyan, ami nem oké. A mell nem genitália, és csak ünnepelni szeretnénk a testünket" – mondta a Vísirnek a helyi feminista egyesület vezetője, Bóel Sigríður Guðbrandsdóttir.