Az amerikai Portlandben komoly fizikai kísérletet végeztek el egy tanórán. A fizikatanár hanyatt fektetett egy (reméljük, önként jelentkező) kollégát, valami tompító anyagot kellett megfognia, amire egy masszív salaktéglát helyeztek. A tanár alaposan bemérte, hova fog csapni a fejszével, hogy eltörje a téglát, de a másik tanár szép lassan a feje felé húzta azt, így a tanár alig találta el a téglát. Ellenben a tovalendülő eszköz a férfi tökeibe csapódott.

Azt azért illik elárulnunk, hogy az eset után az áldozat hagyta, hogy a másik tanár próbálkozzon még egyszer, ekkor már sikerült eltalálnia és porrá zúznia a tégla felét. A kísérleti alany végül a felvételt készítő diákok szerint jobban fájlalta a mellkasát, mint a heréit. A kísérlet lényege ugyanis az volt, hogy egy szögekkel teletűzdelt fa lap tartotta a téglát, és az ütés ereje eloszlott a szögeken, amik így nem lyuggatták ki a földön fekvő tanárt.

Ja, és hiába az a videó címe, hogy Így vesztette el állását a fizikatanár, senkit sem rúgtak ki a kísérlet miatt – írja a Daily Mail. Pedig az elrepülő betonszilánkokkal senki sem számolt.